Vaša košarica je prazna.

Album zagrebačkog Ponora "Ovo je kraj" objavljen i na vinilu


 • Ponor je četveročlani bend iz Zagreba osnovan u studenom 2011. godine. Članovi benda  zadnjih petnaestak godina bili su aktivni u mnoštvu nezavisnih bendova koji su ostvarili zavidne rezultate u okviru regionalne i europske scene (Senata Fox, Amok, Storms, Sentence, Gardens of Hiroshima...). Bend zvučno balansira između hardcore, punk i metal zvuka koji su neki recenzenti uspoređivali s ostavštinom bendova poput Integrity, Rise and Fall, Rot in Hell.

   Eklektični debi album Ovo je kraj snimljen je i objavljen digitalno u listopadu 2013. godine. Ujednačen zvuk 8 pjesama kratkih, ali efektnih tekstova na hrvatskom jeziku donosi osvježenje na domaću underground i nezavisnu glazbenu scenu, verbalno konfrontirajući negativnostima suvremenog svijeta, čija atmosfera na trenutke zna podsjetiti na nekadašnje velikane Amebix ili Discharge, što je samo po sebi razumljiv plus.

  Album je snimljen, miksan i masteriran u zagrebačkom studiju Kut Sobe, koji se iz projekta u projekt nameće kao nezaobilazan partner u zločinu mnogih domaćih recentnih ostvarenja zadnjih nekoliko sezona, praktički svih muzičkih žanrova.

   U kolovozu 2014. godine Ponor, u suradnji s PDV Records, DHP AK47 i My Favourite Records izbacuje Ovo je kraj LP na vinilu, koji obuhvaća i bonus pjesmu, ranije neobjavljenu obradu pjesme Between a Day zagrebačkog benda Brightness.


  Vizualno i grafičko uređenje autora Slobodana Alavanje - 5L081CH.6R4PH1C5 - efektno je usklađeno s pripadajućim muzičkim sadržajem albuma. Fotografiju izdanja potpisuje Goran Šarić - Scarlaw dok je za logotip benda zaslužan Miro Petković - Modul 8.
  Mračan, zanimljiv i kompaktan album je pred nama, koji će zasigurno s vremenom steći mnoge poklonike i ostaviti traga na domaćem terenu gitarske (ali i bass!) distorzije i pametnih tekstova o današnjem vremenu i nama samima.  Ponor - photo by Marko Todorov

  Ponor uživo
  25.10.2014. • Yolo Plac • Ljutomer (Slo)
  15.11.2014.PalachRijeka (Cro)
  20.12.2014.AG ClubSarajevo (BiH)

  Ponor virtualno
  Ponor.net --> www.ponor.net
  Ponor @ Facebook --> www.facebook.com/PonorHC
  Ponor @ Bandcamp --> ponor.bandcamp.com
  Ponor @ Instagram --> www.instagram.com/ponorhc
  Ponor @ Last.fm --> www.last.fm/music/Ponor
  Ponor @ Discogs --> www.discogs.com/artist/3579319-Ponor-2

  Newsletter

  Prijava

  CAPTCHA
  Pitanje za prevenciju spam korisnika.

  Facebook