Vaša košarica je prazna.

Beogradska promocija albuma Naša velika pjesmarica Vesne Pisarović


 • Vesna Pisarović održati će službenu, beogradsku promociju svog novog albuma Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook u utorak, 6.6.2017., u kreativnom prostoru Leila (Gospodar Jevremova 6).

  U formi kraćeg koncerta, s početkom u 19h, uživo će predstaviti nekolicinu pjesama s albuma uz pratnju Save Miletića (klavir) i Milana Pavkovića (kontrabas). 

  Vesna Pisarović renomirana je pjevačica koja se nakon dugogodišnje istaknute karijere u pop glazbi odlučuje za studij jazza na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, da bi nakon toga magistrirala jazz izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall. Trenutno živi i radi u Berlinu gdje surađuje s brojnim glazbenicima. Čitav projekt Naša velika pjesmarica, predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od '50-ih do '70-ih godina. Njezin osobit glas i glazbeni izričaj nekih od slavnih svjetskih jazz imena koja su gostovala na albumu: Greg Cohen (bas), Chris Abrahams (klavir), Tony Buck (bubnjevi), Francesco Bigoni i Gerhard Gschlößl na saksofonu i trombonu, te Dieb13 (gramofoni) na taj način aktualiziraju kolekciju nemogućih «standarda» – koji više nisu stvar zabavne glazbe – već su osnove i predlošci za jazz improvizaciju i eksperimentiranje, za igru između forme i neformiranog, između melodičnog i disonantnog, između autentičnog i hibridnog.

  Album Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook u DLP/CD/Digital obliku nedavno je izašao za etiketu PDV.

  Newsletter

  Prijava

  CAPTCHA
  Pitanje za prevenciju spam korisnika.
  4 + 8 =
  Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

  Facebook