Vaša košarica je prazna.

Jazzavac: Kozmodrum nastupaju na 11. Seasplash platformi


 • Drugi događaj Seasplash platforme #11 je novi glazbeni program pod nazivom Jazzavac

  Jazzavac je program koji nudi nudi jazz večer uz domaće glazbenike koji izvode izvornu glazbu i prema jazzu se ne odnose formalno već s kreativnim pristupom. U okviru ovog programa bit će predstavljeni najpopularniji oblici jazza u kombinaciji s drugim atraktivnim stilovima s ciljem približavanja ove glazbene vrste širem krugu slušatelja. Glavni gosti programa je zagrebački bend Kozmodrum, a od domaćih pulskih snaga s nama su ponovno fusion bend Shugo’s Foosy. Koncert se održava u petak, 22.12. u DC Rojc - Klub Kotač​, s početkom u 21h. Cijena karte je 25 kn

   

  Jazzavac predstavlja:

  KOZMODRUM (PDV Records, ZG)
  Novi stil na još neoktrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što karakterzira Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektroničkih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

  Na tragu bendova kao što su Nerve, Brandt Brauer Frick, Elektro Guzzi i The Roots, Kozmodrum korača već stvorenim platformama kako bi pronašao nova riješenja za izvođenje plesne klubske glazbe. Kompozicijski proces nerijetko obuhvaća i korištenje tehnika iz klasičnog minimalizma kojeg su utemeljili Steve Reich, Phillip Glass i Terry Riley, a s alternativne rock scene najveći utjecaji su bendovi poput Do Make Say Think, Tortoise i Jaga Jazzist. Gavni utjecaj ovog benda je ipak klupska plesna elektronika.

  http://kozmodrum.com/

   

  SHUGO’S FOOSY (PU)
  Prošle godine su svojim nastupom uveličali program Urban Penetration u Titovom parku u Puli te zagrijali publiku prije nastupa njujorškog benda New York Ska-Jazz Ensembe. Ove godine ponovno su s nama pridruženi u okviru novog programa Jazzavac. Shugo's foosy je pulski fusion bend osnovan 2011. godine, a čine ga Alen Špada (gitara), Leon Brenko (klavijature), Boris Bošković (bas) i Dušan Kranjc (bubnjevi). Iako se njihov stil može okarakterizirati kao jazz/etno/fusion, otvoreni su različitim utjecajima i kombiniranju stilova sve u svrhu izražavanja svojih emocija. Godine 2014. izdali su i svoj prvi autorski album pod nazivom Grains of Sand.

  www.shugos-foosy.com/

  FB event --> www.facebook.com/events/329265497547892/

  Prijava

  CAPTCHA
  Pitanje za prevenciju spam korisnika.