Vaša košarica je prazna.

Promocija prvog albuma benda Bamwise


 • Veliko nam je zadovoljstvo najaviti izdavanje Bamwiseovog prvog dugosvirajućeg materijala imena Soundproof. Album u izdanju PDV-a izlazi 10. travnja 2017. kada će se i održati promocija albuma u Pločniku s početkom u 20h.

  Tom prilikom za DJ pultom će se izmjenjivati članovi benda. Album će biti dostupan na LP/CD/Digital formatima. Ranije, kao uvod u album izbačen je Run From Sound digitalni EP (zajedno uz prateći spot) koji je dostupan na svim relevantnijim digital download i streaming servisima.

  Soundproof je sniman tijekom 2016. godine u Level-Point i Fun House studijima u Zagrebu. Miks i produkciju materijala potpisuju Igor Ivanković i Robert Martinović. Obojica članovi Bamwisea u ulogama basiste, te live dubbing/ton majstora. Za mastering se pobrinuo Petar Dundov, svjetski priznati techno producent/DJ. Vizualno rješenje albuma potpisuje Marijana Krbot, također članica benda. Kroz 8 pjesama bend nas odlučno vodi na dub putovanje u svom aranžmanu, kombiniranjem “sintetičkih” i “akustičkih” elemenata u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihov izričaj inspiriran jamajkanskim glazbenicima sličnih zvučno oblikovanih interpretacija, zvuk im je veoma svjež i moderan, te upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. 

   

   

  Bamwise je kolektiv sačinjen od petero glazbenika i VJ-a koji od 2008.g. zajedno grade vlastiti izričaj u elektroničkom dub svijetu. Nakon niza godina kovanja vlastitih pjesama, održavanja koncerata, sporadičnog objavljivanja live snimki, te djelovanja pojedinih članova u raznim projektima pravo je vrijeme da i prvi službeni dugosvirajući materijal ugleda svjetlo dana. U svom radu kombiniraju synth, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu.

  Pridružite se Facebook eventu

   

  Prijava

  CAPTCHA
  Pitanje za prevenciju spam korisnika.