Vaša košarica je prazna.

Prvi album Saše 21 objavljen na LPu u suradnji etiketa PDV i Dirty Old


 • Stari panker, novi projekt – tako bi se ukratko mogao opisati zadnji pothvat Sale Verude (ex KUD Idijoti). Pored svog matičnog benda, Saša se s početkom novog milenija odlučio i za vlastiti projekt sa novim bendom.
  Žestoki glazbeni trio Saša 21 predvodi vokal i gitarist Sale Veruda, a konstrukciju benda pojačavaju basist i vokal Boris Kvaternik, te bubnjar znan kao Kolumbo, koji se bendu pridružio 2013. te tako zamijenio originalnog bubnjara Aljošu Monara. Svoj prvi, i za sada jedini album snimaju 2004. godine pod nazivom "VD-i1". Album je sniman u Muzičkom atelieru David u Rijeci pod prismotrom Davida Trkulje u ulozi snimatelja.
  Svoj doprinos u stvaranju albuma imaju i Studio Šufit te finalno Partyzan u kojem je odrađeno miksanje, dok se za mastering pobrinuo Neumatik Studio.

  Deset godina strpljivog čekanja iza sebe krije činjenicu da je Saša čekao idealnu priliku kako bi album izdao na vinilu. Dirty Old Label i PDV Records su dobili zaduženje izvođača radova te u kolovozu 2014. album izlazi na Sašinom željenom mediju. Ovo limitirano vinil izdanje (svega 521 primjerak) na sebi nosi 12 pjesama. Za glazbenu okosnicu, VD-i1 uzima '77 style punk, međutim, zvuk je obogaćen i nešto modernijim pop punkom, rockom te čak i elementima white reggaea.
  Ovaj spoj starog i suvremenog se može zamijetiti i u nazivima pjesama kao što su 
  "Ploče, kazete, diskete...", gdje se vidi progresivan razvoj tehnologije koji sa sobom povlači i nosače zvuka. Znakovita je i pjesma "Vesna2" koja je svojevrsni nastavak pjesme "Vesna (Ratna pjesma)" skupine KUD Idijoti, u kojoj punk veteran priziva sjećanja iz svoje mladosti.


  Omot albuma je rađen prema smjernicama Saleta Verude, čime on pridonosi i vizualnom identitetu cijeloga izdanja. Za samo oblikovanje omota i fotografiju na naslovnici je zaslužan Igor Zirojević. Beskompromisni punkrock je srž onoga što nudi VD-i1. Album koji i nakon deset godina čekanja predstavlja osvježenje na punk sceni, trebao bi pronaći svoje poklonike počevši sa generacijom 70ih na dalje. Slušatelji željni žestokog domaćeg zvuka koji i dalje vjeruju kako punk nije mrtav, ali su jednako tako otvoreni i za glazbene inovacije, imaju ovaj album kao pravi dokaz za svoje uši.

  Naruči ploču:
  http://www.pdv.com.hr/store/sasa-21-vd-i1-lp

  Prijava

  CAPTCHA
  Pitanje za prevenciju spam korisnika.