Vaša košarica je prazna.

Waitapu promovira Hortus u Čakovcu


 • HEAVYWEIGHT BASS # 11
  promocija Waitapu albuma Hortus na domaćem terenu

  Dogurali smo do jedanaestog izdanja programa koji slavi bass zvukove teške kategorije, u kojem posebnu pažnju usmjerujemo na naše čakovečke dečke, dubbere Waitapu i njihov nastup kojim će predstaviti novoizašli odličan album HORTUS, te nas uz njihove goste očekuje vrhunski spekatkl uz ples do jutra!

  Waitapu (Čakovec)
  Nakon što su svojim prvim albumom Bassonic Lodge za francuski label skrenuli pažnju na svoj specifični dub stil i izgradili status na domaćoj, ali i na internacionalnoj sceni, s nestrpljenjem smo čekali nove radove benda, te konačno i dočekali album Hortus, kojim nastavljaju svoju misiju u preispitivanju granice bass žanra. Album je izašao u vinlnom/CD/digital formatu, a uz domaći PDV records udružili su se i kanadski izdavač Ill in the Head Records i slovenski God Bless This Mess records, te je odmah po izlasku superlativima ocjenjen od strane glazbene kritike.

  Bend je svoj prvi nastup imao upravo u club "PROSTOR" - Centar za Mlade Čakovec (CeZam), a iza sebe ima gostovanja u Francuskoj, Berlinu, Grazu, a česti su gosti na festivalima Seasplash, Wintersplash, PsychoByDub, Illetricity, Overjam, Tides of Youth, Reunited, Cmakajne, Tabor, te brojne klubske nastupe.

  Znamo već da je bend je ime odabrao po romanu antifašističkog borca Jože Horvata s kojim na glazbenom planu dijele ideju o traganju za nepoznatim, rušenju tabua i prelaženju nametnutih granica i normi, a prije uranjanja u duboke dimenzije duba, članovi benda godinama su djelovali u sferama čvrstog hardcore i stoner underground zvuka, što se u i dandanas itekako osjeća u njihovom pristupu glazbi.

  Uvjerlili smo se da im je nastup uživo najjače je oružje, kroz gotovo šamanske zapjenjene psihodelične valove probija se teška artiljerija moćnog ritma, pa s rafalima gitarskih distorzija i feedbacka oslobađa um i tjelo u vulkanskim erupcijama, stvarajući novo mitsko otočje – Waitapu, na kojem se možeš odmoriti, zaplesati i krenuti dalje.

  HORTUS: http://phonofile.link/waitapu-hortus
  LP: http://www.pdv.com.hr/store/waitapu-hortus-lp
  Soundcloud: https://soundcloud.com/waitapu

  Blackprint (Zagreb)
  Kao uvod zagrijavat će nas sedmeročlani multimedijalni zagrebački projekt BLKPRNT, fuzija je bristolskog trip-hop zvuka i future jazza suprostavljenih hip-hop elementima. We play serious music for serious minds, kažu Damjan Morello, Dino Lujo i Nodef koji čine okosnicu benda na čijoj viziji se gradi BLKPRNT zvuk Cjelokupan dojam odlično upotpunjuju glazbenici čije vještine i kemija najviše dolaze do izražaja u live izvedbi. Bend stvara autorske pjesme, a u svibnju su izbacili i prvi samostalni singl Stereothonia, kojeg ćete moći čuti uživo, uz nove materijale koji će tek izaći.

  TW - https://twitter.com/blkprnt

  IG - https://www.instagram.com/blkprnt_/
  Bandcamp - https://blkprnt.bandcamp.com/releases

  Resistor soundsystem (Čakovec)
  Čakovečki štovatelji pozitivnih masnih vibracija bassa i soundsystem kulture, residenti kluba Prostor, okupiljeni u Resistor sound, u punom sastavu, Kninjah, Sandroid i EmiXXL, za ovu prilku pojačani gošćom Massna Bassna, uvesti će nas za nastup bendova i nastaviti nakon njih u žestokom dub ritmu dok vas umor ne otjera s plesnog podija, a spremili su glazbeno putovanje kroz opaku selekciju rub-a-dub, steppers, digital, UK, french i srodnih bass stilova.

  FB https://web.facebook.com/RESISTORsoundsystem/

  Support your local artists!

  Program počinje točno u 22 sata, na ulazu možete podržati izvođače donacijom od 30 kn, a kao organizacijski tim udružile su se čakovečke udruge Pokret plus, Cezam Centar za mlade i 3FF, vidimo se.

  Prijava

  CAPTCHA
  Pitanje za prevenciju spam korisnika.