Glitterbeat predstavlja: Orkesta Mendoza - Curandero

Orkesta Mendoza - Curandero - LP / CD / Digital
Glitterbeat Records
Datum izlaska: 10.4.2020.

Sergio Mendoza (dugogodišnji član Calexica) odrastao je na obje strane američko/meksičke granice. Na njihovom trećem albumu 'Curandero' njegovo glazbeno iskustvo stopilo se u mješavinu raznih izričaja kao što su boogaloo, cumbia, ranchero i rock n' roll. 

Ponekad se stvari poklope kao da je bilo sudbinski. Orkesta Mendoza otkrivaju: čim su pjesme za njihov drugi album 'Curandero' počele poprimati svoj oblik, zvijezde su se poravnale te je sve bilo komponirano, snimljeno i masteririziano u svega par mjeseci. ''Toliko smo ga brzo napravili da je krajnji rezultat ispao lagan'', objašnjava vođa benda Sergio Mendoza. ''Ušli smo u to bez previše razmišljanja i planiranja.'' Glazba teče kao da je čekala da se pojavi. Prelazi onu tečnu granicu između Meksika i USA, miješajući rock i pop s rancherom i cumbiom uz zvukove mariachi roga. Nad svime lagano lebdi i duh boogaloa '60-ih. 

Mendoza je rođen u Nogalesu, Arizona (USA) ali je odrastao preko granice u Nogalesu, Sonora (Meksiko). Rock je u njegov život stigao nakon što se vratio natrag u Ameriku još dok je bio dijete. Neizbježno, različiti glazbeni stilovi su se jednostavno sjedinili u umu i zaživjeli skupa u njegovom životu. 

''Definitivno sam fan rock n' rolla'' kaže Mendoza, ''ali u mojoj su DNA meksički i južnoamerički stilovi. U mojoj glavi Orkesta Mendoza je definitvno rock band.'' Duboka ljubav prema rocku prelazi pojmove vremena i prostora. ''Eres Oficial'', na primjer zaziva duh Buddy Hollya '50-ih. Pjesma je zarazna i pamtljiva te ostaje u pamćenju. ''Album 'Curandero' je baziran oko boogalooa, ali zapravo je bio izlika za rock. Boogaloo je korijen ali rock n' roll je moja ljubav također'' kaže Mendoza.