My World is Upside Down - promocija ploče i projekcija filma

Dođi na promociju našeg novog vinilnog izdanja, sudjeluj u Q&A razgovoru i usput pogledaj vrlo neobičan film!

Riječ je o kompilacijskom soundtracku 'My World is Upside Down / Moj svijet je naopačke' istoimenog glazbenog dokumentarca.

U podrumu Pločnika (Klein) o filmu će pričati uz slobodna pitanja iz publike jedan od urednika izdanja Oliver Sertić (RESTART). Nakon kraćeg razgovora uslijedit će projekcija ovog glazbenog dokumentarca nakon kojeg ćemo odslušati čitav soundtrack pušten s vinila. Valja napomenuti da će soundtrack biti dostupan za kupnju cijeli dan po promotivnoj cijeni u dućanu ploča PDV (na prvom katu Pločnika).

'My World is Upside Down / Moj svijet je naopačke' redateljice Petre Seliškar je kombinacija živih izvedbi vodećih alternativnih glazbenika svijeta koji sviraju pjesme Frane Milčinskog - Ježeka i njegovih nevjerojatnih arhivskih materijala koji su nastajali od 1960-ih do 1980-ih. Ježekove satirične pjesme i pjesme iz 1950-ih i 60-ih godina danas zvuče urgentnije i aktualnije nego ikad, a pokrivaju ih glazbenici kao što su Kimmo Pohjonen (finski avangardni harmonikaš), legendarna hrvatska pjevačica Josipa Lisac sve do Hugo Racea (bivšeg člana Nick Caveovog benda The Bad Seeds) i legendarnog Tomaža Pengova, nedavno preminulog slovenskog kantautora.

'My World is Upside Down' dostupan je kao LP izdanje uz prateći 7" vinil koji sadrži rane originalne snimke u izvedbi Ježeka i ansambla Maria Rijavca. Producirao ga je i miksao indie rock ikona Chris Eckman. Izašao je u suradnji Restarta, Zavoda Petra Pan (Slovenija), PPFP-a (Makedonija) i etikete PDV.

                                                    FB event --> My World is Upside Down - promocija ploče i projekcija filma