Nova izdanja etikete Glitterbeat u distribuciji PDV-a

U ponudi dućana ploča i popratne opreme PDV kao i u distribucijsku mrežu pristigli su recentni vinilni i CD naslovi izvođača nagrađivane world music etikete Glitterbeat Records

Altın Gün s novim, maestralnim albumom Yol koji proširuje njihovo kritički hvaljeno istraživanje anatolijskog rocka i turskih psihodeličnih stilova uz sanjive synth-pop i plesne izlete 80-ih. Yol (cesta) spaja sve vektore iskustva Altın Güna i isporučuje njihov najuvjerljiviji i najindividualniji album do sada. KUUNATIC je uzbudljivi tribal-psych trio iz Tokija, podržan raznolikim globalnim zvukovima i moćnim ženskim vokalima. Oslanjajući se na različite glazbene i kulturne perspektive članova, njihova glazba istražuje ritualno bubnjanje, pulsirajuće bas linije, atmosferične zvukove klavijatura i japanske tradicionalne instrumente. Legendarni malijski pjevač/gitarist Samba Toure vratio se sa svojim najosobnijim i najimpresivnijim albumom do sada. Intimno snimljen s malim bendom, Binga uranja duboko u Sambine Songhoy korijene.

Vinilno reizdanje istoimenog albuma brazilskog deseteročlanog sastav Bixiga 70 je ponovno dostupno. Izvorno objavljen prije desetak godina, album je smjela izjava u seriji hvaljenih albuma koji su uslijedili nakon. Ovo je inspirativni zvučni svijet u kojem se spajaju afro-brazilske tradicije te retro i suvremene glazbene tekovine. Catherine Graindorge je belgijska violinistica, violistica i skladateljica. U produkciji Johna Parisha (PJ Harvey, Rokia Traoré), Eldorado je njezin drugi solo album i prvi za Glitterbeatovu sestrinsku etiketu tak:til. Album je prekrasan i zadivljujući u isto vrijeme. 

Dal:um je glazbeni duo iz Seula (Koreja), koji izaziva zvučne mogućnosti najpoznatijih korejskih tradicionalnih gudačkih instrumenata: gayageum i geomungo. Eteričan i izvanzemaljski, Dal:um stvara uvjerljiv zvučni svijet koji čuva suptilnu dinamiku i prostor između nota. Monsieur Doumani je hvaljeni trio s Cipra te imaju vrlo uzbudljiv četvrti album naziva Pissourin. Ploča gura njihov zaštitni znak mediteranske soničnosti u duboki psihodelični i avant-folk smjer. Plesna grozničava oluja žičanih instrumenata, višeslojnog pjevanja i niskog zvuka na trombonu. BLK JKS su temeljna snaga južnoafričke underground scene. Nakon duže pauze, četvorka iz Johannesburga, koju su zagovarali The Mars Volta i TV On The Radio (između mnogih drugih), vraćaju se s revolucionarnim novim albumom Abantu / Before Humans. 

ALTIN GÜN - Yol - LP

KUUNATIC - Gates of Kluna - LP/CD

SAMBA TOURE - Binga - CD

BIXIGA 70 - Bixiga 70 - LP

CATHERINE GRAINDORGE - Eldorado - CD

DAL:UM - similar & different - CD

MONSIEUR DOUMANI - Pissourin - CD

BLK JKS - Abantu / Before Humans - LP/CD