Nula: 25 godina 'Pobjedimo laž' druženje povodom reizdanja u šibenskom Azimutu

Četvrtak, 5.12.2019.
Klub Azimut

Start: 21h

Nula 'Pobjedimo laž' 25 godina 
- razgovor i druženje s bendom povodom reizdanja

Kultni šibenski hardcore punk bend Nula je krajem 1993.g. snimio drugi demo materijal koji je početkom iduće godine objavljen kao album na audio kazeti, naziva 'Pobjedimo laž'. Sniman u podrumskim prostorijama obiteljske konobe, koja je tih ratnih dana služila i kao sklonište, na opremi upitnog podrijetla i kvalitete, sve uživo. Prvo izdanje objavljeno je uz 6. broj fanizna Glans Penissis, a reizdanje 1997. za nezavisnu izdavačku etitketu Humanita Nova. Album je doživio i licencna izdanja u Češkoj, Poljskoj i Japanu, i prolazio bespućima kanala DIY scene prije vremena kompjutera i interneta.

U 30 pjesama, i preko 70 minuta, 'Pobjedimo laž' predstavlja antologijsko ostvarenje rane faze domaćeg undergrounda, snimljeno doslovno “pod zemljom”, sa beskompromisnim anti-ratnim i anti-establishment porukama, na kojem je prisutna nagomilana frustracija generacije koja osjeća da su joj ugrožene najbolje godine. Snimke koje su preuzete sa master kazeta, i prvi put digitalizirane, predstavljaju bend u kreativnom naponu snage, kada je istovremeno značajno pridonosio povezivanju nezavisne scene, i stvaranju prostora za njezino djelovanje u ratom rastrganoj zemlji.

Točno 25 godina od prvog fizičkog ukazanja pravo je vrijeme da po prvi puta dobije svoj vinilni i CD oblik, s pratećim digitalnim formatima.

1.11. krenula je crowdfunding kampanja i traje mjesec dana, za sve one koji žele podržati financiranje ove inicijative. Reizdanje uključuje i originalnu knjižicu s tekstovima, te ilustracijama. 
--> www.nulapunk.com

Tim povodom družimo se s članovima benda, u prvom dijelu večeri kroz razgovor, u drugom uz druženje i tulum.

Ulogu moderatora ovom prilikom preuzima dugogodišnji prijatelj benda i ugledni novinar Marko Podrug.

www.pdv.com.hr
www.pozitivanritam.hr