Nula: 25 godina 'Pobjedimo laž' stream + tulum

Petak, 29.11.2019.
Dućan ploča PDV / Pločnik (podrum Klein)

 

Nula 'Pobjedimo laž' 25 godina - video stream i tulum

19-21h - video stream @ dućan ploča PDV record store
21-02h - tulum @ podrum Klein muziku biraju dugogodišnji prijatelji benda Vrki i Val

Kultni šibenski hardcore punk bend Nula je krajem 1993.g. snimio drugi demo materijal koji je početkom iduće godine objavljen kao album na audio kazeti, naziva 'Pobjedimo laž'. Sniman u podrumskim prostorijama obiteljske konobe, koja je tih ratnih dana služila i kao sklonište, na opremi upitnog podrijetla i kvalitete, sve uživo. Prvo izdanje objavljeno je uz 6. broj fanizna Glans Penissis, a reizdanje 1997. za nezavisnu izdavačku etitketu Humanita Nova. Album je doživio i licencna izdanja u Češkoj, Poljskoj i Japanu, i prolazio bespućima kanala DIY scene prije vremena kompjutera i interneta.

U 30 pjesama, i preko 70 minuta, 'Pobjedimo laž' predstavlja antologijsko ostvarenje rane faze domaćeg undergrounda, snimljeno doslovno “pod zemljom”, sa beskompromisnim anti-ratnim i anti-establishment porukama, na kojem je prisutna nagomilana frustracija generacije koja osjeća da su joj ugrožene najbolje godine. Snimke koje su preuzete sa master kazeta, i prvi put digitalizirane, predstavljaju bend u kreativnom naponu snage, kada je istovremeno značajno pridonosio povezivanju nezavisne scene, i stvaranju prostora za njezino djelovanje u ratom rastrganoj zemlji.

Točno 25 godina od prvog fizičkog ukazanja pravo je vrijeme da po prvi puta dobije svoj vinilni i CD oblik, s pratećim digitalnim formatima.

1.11. kreće crowdfunding kampanja i traje mjesec dana, za sve one koji žele podržati financiranje ove inicijative. Reizdanje uključuje i originalnu knjižicu s tekstovima, te ilustracijama. 

Tim povodom družimo se s članovima benda, u prvom dijelu večeri kroz razgovor i video stream, u drugom uz druženje i tulum.

www.pdv.com.hr
www.pozitivanritam.hr