PDV na Gigmit panelu u sklopu Impulse festivala

Impulse Festival vam predstavlja:

⚫ Gigmit - prezentacija booking platforme
petak, 3.4.2020. od 19.00 h

sudjeluju:  Gabriel Kaindl-Hönig (Gigmit)
                 Stjepan Kolobarić Steps (Pozitivan Ritam / P.D.V. Records)
moderator: Marin Jurčić (Distune Promotion / Impulse Festival)

Gigimit je trenutno najveća online booking platforma specijalizirana za prijave live nastupa na showcase festivalima. U svojoj bazi broji preko 90.000 glazbenika i više od 6.000 promotora. 
Misija im je pojednostavljenje bookinga za organizatore te pomoć glazbenicima da stupe na željene nacionalne i međunarodne pozornice. Inicijatori su pokretanja međunarodne showcase festivalske mreže I.N.E.S. (Innovation Network of European Showcases) koja broji 20ak festivala diljem Europe. 

Povodom novog parnerstva na relaciji Rijeka-Berlin (Impulse Festival - Gigmit) dogovorili smo zanimljivu suradnju: 
Gigmit dolazi prezentirati svoje golemo iskustvo upravo u promociji glazbenika, a mi smo putem njihove platforme odabrali dva izvođača za nastup na Impulse Festivalu. 
Osim predstavljanja platforme, ovaj panel podebljavamo raspravom - konvencionalni 'old school' booking vs. booking putem online platforme. 
╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌
Gosti panela su Gabriel Kaindl-Hönig (Gigmit) i Stjepan Kolobarić Steps (Pozitivan Ritam/P.D.V. Records).

Gabriel Kaindl-Hönig Gigimitov je partnerships manager. Njegovi su zadaci inovacija i proširivanje Gigimitove mreže suradnika, primarno showcase festivala, ali i ostalih organizatora i klubova koji traže live izvođače. Osim što će nam predstaviti platformu, govoriti će o prednostima ovog načina bookinga, izazovima i preprekama s kojima se suočavaju, kao i o novim mogućnostima koje platforma otvara kako organizatorima tako i izvođačima.

Stjepan Kolobarić Steps veteran je zagrebačke nezavisne scene. Djelatnik je Pozitivnog Ritma, te P.D.V. Recordsa gdje se bavi promocijom i izdavaštvom domaće nezavisne glazbe. Stoji iza desetaka organiziranih koncerata po cijeloj Europi - prvenstveno svojeg benda Stonebride. Stjepan će produbiti raspravu o bookingu, iz druge “tradicionalne”, ali i dalje itekako dominantne perspektive bookiranja koncerata i planiranja turneja. 

⚫ Moderator: Marin Jurčić (Distune Promotion/Impulse Festival)

Panel s početkom od 19 sati održat će se u Beertiji, ulaz je slobodan.
╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌
Sedmo izdanje Impulse Festivala održava se od 30.03. do 5.4.2020. Impulse je riječki klupski festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe. Događanja koja se odvijaju tijekom Impulsa kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je poveznica priče, u duhu čega je i  slogan – “glazba je svugdje”. 

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba.
Impulse Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.
╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌╌