PDV na jubilarnom 25. izdanju manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri

25. Sa(n)jam knjige u Istri
Dom hrvatskih branitelja, Pula
5.12.–15.12.2019.

PDV je i ove godine dio kulturne manifestacije u gradu Pula kao domaćinu jubilarnom 25. Sa(n)jam knjige u Istri  se ove godine održava od 5 - 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja (Dobrilina ul., 4).  ​PDV će svojom vinilnom ponudom naslova izvođača koje izdajemo, anathističkim knjigama te raznim drugim vinilnim izdanjima u našoj distribucijskoj mreži zasigurno obogatiti onudu, i razveseliti sve posjetitelje ovogodišnjeg Sajma. 

Ove godine Pula je grad koji će u jedanaest sajamskih dana govoriti o svim gradovima ovoga svijeta. Tema ovogodišnjeg Sajma Grad donosi priču o gradovima, njihovim prošlostima, o tome kako živjeti njihovu sadašnjost i dotaknuti se njihove budućnosti. Sloganom Gradovi u tijeku 25. Sa(n)jam knjige u Istri upućuje na raspravu o kontinuitetu promjena, u kojoj će od 5. do 15. prosinca sudjelovati gotovo tri stotine domaćih i inozemnih autora, suvremenih književnika, nakladnika, povjesničara, intelektualaca, kulturologa i umjetnika. Ovogodišnje autore predvodi jedan od velikih pisaca grada, Orhan Pamuk. Nakon petnaest godina, sada i kao nobelovac, ponovno posjećuje Sajam i grad Pulu. Premijerno će predstaviti hrvatsko izdanje svoje knjige Istanbul na fotografijama: grad, sjećanja, koju ekskluzivno za sajamsku promociju priprema nakladnička kuća Vuković & Runjić. Gostovanje Orhana Pamuka bit će propraćeno i susretom svjetski poznatih turkologa i prevoditelja njegovih dijela iz SAD-a, Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na Sajmu će sudjelovati i poznati glazbenici Tamara Obrovac, Darko Rundek, Vlado Kreslin, Alen i Nenad Sinkauz, Mirela Priselac Remi i Nenad Marijanović Dr. Fric, na čiju će se promociju knjige Moj život s Idi(j)otima nadovezati i pulska premijera nagrađivanog dokumentarnog filma Tusta, redatelja Andreja Korovljeva.

Više informacija:
www.sanjamknjige.hr

FB event --> 25. Sa(n)jam knjige u Istri