Pozitivan ritam i PDV gostuju na Indirekt showcase festivalu

Indirekt Showcase Belgrade je prvi showcase festival u Srbiji gdje booking agenti, organizatori festivala, producenti, izdavači i drugi profesionalci u glazbenoj industriji i ljubitelji nezavisne muzičke scene otkrivaju novu glazbe i mlade i svježe izvođače iz Europe. Peto izdanje festivala će se održati od 2. do 4. listopada, na deset lokacija u Beogradu. 

U sklopu konferencije Pozitivan ritam i PDV će gostovati na panelu Vinyl - Do it yourself or not?, koji se odvija 4. listopada, u 11:30 sati u Beogradskom marketu. Indirekt konferencija će ugostiti preko 40 predavača iz cijelog svijeta. Pored reginalnih profesionalaca, predstavit će se i gosti iz Njemačke, Belgije i Austrije. Između ostalih, poseban program je kreiran u saradnji sa sajtom BalkanRock, koji će imati radionice i Superstar session na kojem će gostovati Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, Momčilo Bajagić Bajaga i Jovan Matić iz Del arno benda. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festival će 2.10. otvoriti hrvatski sastav Detour uz podršku švedskog sastava Tiny Fighter. Istog dana u Spratu nastupaju Ilija And The Gemini, zatim Weird Fishes i Manu. Novina u odnosu na prethodna izdanja Indirekt Showcase festivala je Label Night u klubu Knap, gde će izdavači predstaviti svoje bendove i izdanja, pa će se tako prve večeri predstaviti Jelena Andonović, Kika i Harlekin.

Drugog dana, 3.10., očekuju nas Bojana Vunturišević i Frau Casio u Subbeernom centru, kao i Šajzerbiterlemon, Turisti i mađarski bend The Bluebay Foxes u Elektropioniru. Iste večeri, u Spratu će nastupiti Draga Mrvoš, Tankman i Anne Marie, dok će u Knapu biti D r a m, S.T.R.A.H. i mađarski Skeemers koje predstavlja radio Beograd 202.

U petak, 4. 10., u Božidarcu će nastupiti Marčelo sa Napetim kvintetom, a u Domu omladine Ana and The Changes, kao i rumunski sastav Byron. Istog dana, posljednjeg na ovogodišnjem festivalu, u Elektropioniru će nastupiti Glib, Moussaka, Ljubičice i hrvatski bend Porto Morto, u Spratu će biti Ivan Jegdić, Željko Markuš- Pacifik i Dimitrije Dimitrijević, dok su Rampa, Olivera Popović, Paper Animals i Ksenija Kuljača u Knapu.

Organizator Indirekta su Ammonite Records uz podršku izdavačke kuće Long Play.