Recentna izdanja etikete Glitterbeat u distribuciji PDV-a

Poznata i nagrađivana world music etiketa Glitterbeat svake godine isporučuje kvalitetna izdanja umjetnika iz cijelog svijeta. Ovog puta vam predstavljamo neke od recentnijih koja se nalaze u našoj distribuciji. Priznati izvođači poput Altin Gün, Aziza Brahim, Baba Zula, Ifriqiyya Electrique, Park Jiha, Trupa Trupa, Širom itd. se mogu pronaći u vinilnim i CD oblicima putem naše distributivne mreže. Pregledajte katalog i pronađite nešto za svoj glazbeni ukus.

Altın Gün 'Gece'

Altın Gün sa svojim drugim albumom 'Gece' čvrsto se etabiliraju kao bend i esencijalni predstavnici anatolijskog rock zvuka i folk naslijeđa te kao predvodnici globalne, uzbudljive psych-rock scene. Eksplozivno, funky i transcedentalno.

Aziza Brahim 'Sahari'

Aziza Brahim je priznata pjevačica, autorica i aktivistca iz Saharawija. Ovo je njen friški, treći po redu album izdan za etiketu Glitterbeat. 'Sahari' je produciran u Barceloni od strane Amparo Sanchez (Amparanoia, Calexico) te je Azizino najavanturističkije ostvarenje do sada. 

Baba Zula 'Derin Derin'

BaBa ZuLa
su legendarni istanbulski sastav koji se u zadnja dva desetljeća etabilirao kao neodstajajuća poveznica između turske psihodelije, krautrocka i duba. Tome u prilog ide i novi album 'Derin Derin'.

Trupa Trupa 'Of the Sun'​

Trupa Trupa su art-rock band iz Gdanska (Poljska). Spajajući elemente post-hardcorea, no wavea i psihodelije ovaj kvartet zrači energijom koja nosi obilježja jednih Fugazi uz beskompromisnu punk etiku.'' The Wire

Ifriqiyya Electrique 'Laylet El Booree'​

Spajajući ritmove i prizive drevnog saharskog rituala Banga s električnom olujom suvremenih zvukova, drugi album Ifriqiyya Electriquea istovremeno obuhvaća i budi. Na tuniškom jeziku Banga znači "ogromna količina" i ne može se smisliti prikladniji opis albuma 'Laylet El Booree' od toga. Maksimalistički i neumoran. Krv, znoj i trans.
 

Park Jiha 'Philos'

„Miješajući tradicionalne korejske instrumente s i plesove, Park Jiha postiže zadivljujuću ravnotežu između minimalizma i improvizirane glazbe.“
Pitchfork

Širom 'A Universe That Roasts Blossoms For A Horse'

Slovenski instrumenatlni 'imaginarni folk' trio Širom se vraćaju s kaleiodoskopskim, trećim dugosvirajućim albumom. Ručno rađeni i svjetski instrumenti susreću neustrašivo istraživanje zvuka.

Mekons 'Deserted'

Povratak jednog od najesencijalnijih rock & roll bendova na planeti, engleskih Mekons sa recentnim albumom 'Deserted'. Legendarni sastav koji ispisuje suvremenu glazbenu povijest već 40 godina kao radikalni inovatori iz prve generacije punk pokreta i buntovničke roots glazbe. Njihov novi album ima ozračje bodljikave žice i teško zasluženog (ali uvijek zabavnog) prkosa.

Los Piranas 'Historia Natural' 

Kombinirajući eksperimentalne mogućnosti sa južnoamerčkim ritmovima i soničnošću cumbie, champete, tropicalie, salse itd. preko avangardnog psych rocka, dub minimalizma i jazza Los Pirañas predstavljaju retro-futurizam u svom najboljem obliku.

75 Dollar Bill 'I Was Real'

Proširene instrumentacije i široka paleta zvukova. Treći album ovog priznatog sastava iz New Yorka sadrži punije orkestracije i misteriozniju teksturu nadodane bendovskom dubokom grooveu i mikrotonalnim štimovima.

Chris Brokaw 'End of the Night'

Chris Brokaw je ostavio trag na rock sceni, i kao solo autor te kao član ikonskih bendova Codeine i Come. Kao suradnik djelovao je s izvođačima poput Thurstona Moorea, Evana Dandoa, Stephen O'Malley i mnogim drugima. Na End of the Night predvodi grupu slavnih svirača stvarajući tako album prekrasnih instrumentala.

Chuck Johnson 'Balsams'

Balsams sadrži slojeve tonalnog savršenstva. Album se neprestano razvija, održavajući jedinstven pristup na obje strane. Balsams je zapis koji živi izvan žanra i vremena, te koji se nastavlja razvijati svakim uzastopnim slušanjem.