Showcase: Bamwise live u Kotaču

Klub Kotač
DC Rojc/Pula

  
petak 17.01.2020.
21 - 04h / upad; 30 kn pretprodaja, 40 kn na dan koncerta
 
BAMWISE je šesteročani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dub-u. Oni u svom radu kombiniraju tri synthesizera, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Bamwise kombiniraju "sintetičke" i "akustičke" elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na ritam i bas kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk veoma svjež i moderan upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. Sredinom 2017. objavili su svoj dugoočekivani album prvijenac “Soundproof” za hrvatski PDV Records, a u proljeće iste godine su album prezentirali publici u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj i Sloveniji u sklopu Soundproof European Toura 2017.
 
Bamwise su: Katrin Novaković (video projekcije), Andrija Santro (synthesizer i vokal), Matija Santro (bubnjevi), Robert Martinović (zvuk i efekti), Igor Ivanković (bas) i Marko Pinjuh (gitara).
 
Bamwise su dosad nastupili na festivalima poput Outlook, Seasplash, Fusion, Riding Higher, Terraneo i mnogim drugim, imali turneje u Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Češkoj, Austriji, Sloveniji, Bosni, Srbiji i naravno diljem Hrvatske.
 
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''