Dućan ploča PDV, glazbene selekcije i najave festivala na Design Districtu

I​zdavačka kuća i prodavaonica ploča ​PDV gostuje na ovogodišnjem izdanju Design District Zagreb festivala, koje će se održati od 14. do 17. lipnja u četvrti oko Martićeve ulice. Uz raznovrsnu ponudu domaće i strane glazbe te popratnih odjevnih predmeta, tim PDV-a će upotpuniti i glazbeni program cijele manifestacije te svojim selekcijama dodatno uveličati atmosferu. Svaki od četiri dana Design Districta, PDV tim i njihovi gosti će predstaviti jedan od četiri glazbena festivala čijoj organizaciji sudjeluju, a koji se tijekom ljeta održavaju na tvrđavi Punta Christo pored Pule.

Četvrtak će tako biti posvećen Slurp! Festivalu, koji se već osmu godinu za redom održava na tvrđavi Punta Christo, a glazbena podloga će biti house i disco s naglaskom na domaću scenu elektroničke glazbe. Prvo izdanje ovogodinjeg Slurpa! održat će se 16. lipnja, uz glavne goste Nicka Colgana i Pepi Jogardea.

U petak će PDV tim predstaviti najdugovječniji regionalni festival bass glazbe i Soundsystem kulture – Seasplash festival, čije će se 16. izdanje održati od 19. do 22. srpnja s preko 50 domaćih i stranih imena u pet opuštenih dana na štinjanskom poluotoku. Šaroliku listu izvođača predvode Mad Professor & U-Roy, Dubmatix, Channel One, Radical Dance Faction, Navigator & Filip Motovunski, Vojko V i još preko 50 drugih. Uz glazbu Seasolash nudi sjajnu zabavu na festvalskoj plaži, niz besplatnih radionica, bazar, te umjetničku koloniju. Seasplashov dan na DDZ-u znaku je bass glazbe, ali s nalaskom na dub, reggae, dubstep i jungle pravce.

Treći dan DDZ-a, u subotu, PDV tim predstavlja Dimensions festival, koji se po sedmi put održati u Puli, i ovo ljeto, od 29. kolovoza do 2. rujna, dovodi najveća svjetska imena elektroničke glazbe poput Kraftwerka, Nilsa Frahma, Jona Hopkinsa, Nine Kraviz i još 150 drugih. Eklektični glazbeni program Dimension festivala bit će predstavljen kroz PDV selekciju house, disco, techno, jazz, funk i soul svjetske glazbe.

Za sami kraj Design Districta, glazbena podloga PDV kućice bit će u znaku najvećeg europskog festivala bass glazbe – Outlook festivala čije se 11. izdanje priprema od 5. do 9. rujna kada na tvrđavu Punta Christo i u pulsku Arenu dolaze najveća imena poput Bonoba, Wileya, Mista, J Husa, David Rodigana. Dubstep, grime i hip-hop i su glazbena smjera kojim će krenuti selekcija PDV tima u nedjelju.

Design District Zagreb će se održati od 14. do 17. lipnja u četvrti oko Martićeve ulice, s odabranim projektima na temu Lokalni putevi, od kojih se neki po prvi puta predstavljaju u Zagrebu i Hrvatskoj. Naglasak sadržaja je na kvalitetnim i poticajnim autorskim projektima koji pružaju nova gledišta i scenarije razvoja.

U najvećoj mjeri do sada oživljava se prostor napuštene Stare vojne bolnice u Vlaškoj, zahvaljujući središnjim izložbenim, predavačkim i performativnim programima Lokalni putevi i Reboot, s čak 50-ak sudionika. Doživjet ćemo ispreplitanje videa i filma, grafike i stripa, fotografije, dizajna, arhitekture i urbanizma te različitih multidisciplinarnih istraživačkih projekata.

Ratkajev prolaz ponovno postaje dnevni boravak festivala, a ugošćuje novi DDZ Market s omiljenim lokalnim i socijalno-poduzetničkim projektima. Velik dio festivala uvijek je i Booksa u parku, sa sajmom malih izdavača, Škrabicom, predstavljanjima knjiga, razgovorima i čitaonicama. U filmskom programu gostuju nam Dani hrvatskog filma i Kinoklub Zagreb te Motovun Film Festival sa svojom tajnom projekcijom.

Ulaz na sve sadržaje je besplatan.