Koncert: Atheist Rap + Krešo i kisele kiše, Officer Down, Urar

Seasplash Summer Club / Vikend program / Fort Punta Christo - Štinjan/Pula
Petak, 28.07.2017, 22h

PDV predstavlja:

ATHEIST RAP (Novi Sad)

Velika čast nam je, prvog puta na tvrđavi, ugostiti koncertno uvijek vrlo aktivni Atheist Rap. koji je ne tako davno podario svijetu svoj šesti album nazvan ‘Überlauf', objavljen i na vinilu u izdanju PDV-a.
Atheist Rap i dalje svjesno, glasno i sa stavom, vode na još jedno u nizu punk rock putovanje, inficiranog jakim melodioznim momentima po kojima je bend naširoko poznat. Dugogodišnji borci sa scene, bez ustupanja i nepotrebnog okolišanja, dotiču se realnih, svakodnevnih tema, koliko god bile lake ili teške. Pitko prelazeći iz jedne u drugu, svaka pjesma može poslužiti kao hit ili soundtrack djelića nečijeg života. Uvijek usvirani, i na visini svog zadatka. Prigodno za ovaj koncert pored mora je i osjetan utjecaj osunčane punk škole u zvučnoj slici benda. Moguće je povući paralelu s kalifornijskim velikanima poput Bad Religion, Blink 182 ili NOFX, ali i sa starijom i novijom europskom školom. I dalje je to prepoznatljiv zvuk Atheista samo lagano podebljan friškim uplivom recentnih strujanja sličnih žanrova.
Dugogodišnje sviračko, u kombinaciji sa koncertnim iskustvom, dali su Atheist Rapu dugotrajni i čvrst oslonac, kao i vjernu bazu fanova koji ih bezuvjetno prate kojim god putem krenuli.
www.atheistrap.net

KREŠO I KISELE KISE (Rijeka)

Raspadom benda Bjuti Centar 2008. godine, tri člana na čelu sa Krešimirom Burićem pokreću novi bend pod imenom "Krešo i Kisele Kiše". Glazba koju ova vesela skupina svira svrstava se u punk/rock, sa zafrkantskim tekstovima “iz naroda”. 2009. godine bend ulazi u studio i snima svoj demo prvjenac "Još ti nije kasno"koji izdaju u suradnji sa Fat Brek rec. 2013. godine izlazi drugi album "Još ti nije jasno da ti nije kasno" (Fat Brek) na kojem se nalazi čak 29 pjesama. Te iste godine bend je pojačao brass sekciju sa trombonom i dobio finalni zvuk kakav imaju i danas. 2015. godine snimljeni su spotovi za pjesme "Uvijek" i "Inače?!". Iste godine bend dobiva poziv da nastupi na zagrebačkoj Šalati kao podrška Hladnom pivu, na proslavi njihovog 25. rođendana. Kao nagrada za pobjedu U trećoj sezoni festivala “HR demo klub” izlaz i treći album ''U potrazi za bijelim zecom'' (Fat Brek 2016). Album je izdan u fizičkom obliku te je stavljen i na besplatan download.                                                                                        
U suradnji s Ri Teatrom snimljen je spot za najavni singl  ''Veseli stroj''. Bend je dosad odsvirao preko stotinu koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, trenutno broji 7 članova, a datume budućih koncerata, kao i sve ostale informacije možete pratiti na službenoj facebook stranici www.facebook.com/kresoikiselekise

OFFICER DOWN (Rijeka)

Riječki osmeročlani kolektiv nastao 2006. Njihovu glazbu najlakše je opisati kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Višečlana brass sekcija donosi u bend zvukovnu sliku koja teži stvaranju odlične atmosfere i pozitivnih vibracija. Tijekom svog postojanja bend je odsvirao je stotinjak koncerata i festivala.
2011 izlazi demo prvijenac pod nazivom"Fušeri uzvraćaju udarac" te se snima spot za pjesmu "Preferencija“. Iste godine brass sekcija dobiva pojačanje u vidu trombonista Petra Tepšića koji svojom kreativnošću popunjava onaj zadnji kotačić koji je nedostajao. Nakon prolaska dvije polufinalne večeri bend 2013.g.ulazi u finale HR demo kluba koje je održano u zagrebačkoj Tvornici. Godinu dana kasnije  2014. bend se našao i u finalu HGF festivala u Vintage Industrial Baru.
Nakon toga bend ulazi u studio i snima novi album pod imenom „Mau Mau“. Album je snimao, miksao i masterirao Matej Zec poznati riječki producent i gitarist bendova Let 3 i Morso. Na albumu se nalazi devet pjesama koje su u potpunosti autorske. Prošle 2016. "Officeri" su velikim rođendanskim koncertom na terasi Hartere proslavio svoj deseti rođendan. Trenutno je bend koncertno aktivan i radi na materijalima za novi album.
www.facebook.com/pages/Officer-Down/192414594468

URAR (Pula)

Pulski trio, glazbena poslastica, novost na istarskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Osebujan i jedinstven trio koji mješajući razne glazbene stilove svojom karizmom i jednostavnošću upotpunjuje rupu u alternativnoj glazbenoj sceni. Nastali su 2016 godine a postava benda je:
Emil Rojnić - bubanj
Aida Dražić - bariton sax
Dejan Gotal - gitara i vokal,
Nakon prvih nastupa Urar je trenutno u studiju gdje snima materijale za svoj prvi album.
www.facebook.com/URAR-479412265585593/

FB event —> www.facebook.com/events/1859308630762469/

STISKAVAC After Party 02-06h b

Prvi Stiskavac na moru!

Nakon koncerta Atheist Rapa, u goste nam dolazi jedan od najpopularnijih zagrebačkih programa u posljednjoj sezoni - Stiskavac.
Stiskavac je instantno zaživio kao uspjeli pokušaj popunjavanja praznine i zadovoljavanja želje za nekad vrlo popularnim - "sentiš" plesnjacima.
Pripremi se za premijerno izdanje Stiskavca na moru - opuštene varijante večeri koja slavi ljubav, podnoseći žensku i mušku tugu kad iste nedostaje, ili biva neuzvraćenom.

Glazbu za ples za vas biraju stalni lomitelji srca za pultom:
Muzika za dobar đir
Danny Black

FB event —> https://www.facebook.com/events/205042250023683/

www.pdv.com.hr
www.fortpuntachristo.net
www.pozitivanritam.hr
www.seasplash.net