Kultno vinilno reizdanje electro benda BASTION u PDV-u

Etiketa ACC (A Colder Consciousness) Records ponosno predstavlja vinilno reizdanje kultnog, makedonskog electro/pop benda BASTION! Album je u limitiranom vinilnom obliku dostupan u dućanu ploča PDV (Međimurska 21, Pločnik) kao i u našoj distributivnoj mreži.

Materijal jednostavnog naziva Bastion snimljen je davne 1983.g. u Skopju (Makedonija), te originalno izdan na etiketi  PGP-RTB koja je tada bila pod patronatom države. Ovaj je album jedno od briljantnijih, i  najtraženijih izdanja sa prostora bivše Jugoslavije '80-ih godina. Bastion je jedini zabilježeni dokument kratke, ali vrlo slatke kolaboracije između pjevačice/glumice Ane Kostovske, glazbenika i kompozitora Kirila Džajkovskog, basiste Ljubomira Stojsavljevića, i filmskog redatelja Milcha Manchevskog. Jedan od prvih elektronskih makedonskih bendova – prozivani u medijima kao ''prava lectropop senzacija'' – četvero mladih umjetnika skovali su pravi mali biser eklektičnog, ekspertnog synth wavea, žanrovski znatiželjnnog, ali ukorijenjenog u glamurozni pop senzibilitet. 

Bastionova glazba se nalazi negdje između stadionskog bubbleguma, te ozbiljne, zavodljive grandioznosti. Vrtlozi ženskog vala pjesama Hollywood i Mister Kompleks otvaraju mračne, elektroničke pejzaže na Deca Sunca i Mesec u Šolji dok Molitva odvodi album prema tipičnom makedonskom misticizmu. Kroz čitav materijal zamjetan je rad sjajnih syntheva Kirila Džajkovskog, te Stojsavljevićeve bass tehnike, i vokala Kostovske u raznim varijantama na jednom od najsvježijih, iznenađujućih albuma proizašlih iz Istočne Europe.

accrecords.bandcamp.com
facebook.com/acolderconsciousness