Novi album Cojonesa u izdanju PDV-a i europska turneja

Cojones su bend koji čvrsto stoji iza svog imena. Kvartet satkan od masivne energije, jake glasnoće i gitarističke eksplozije. Dolaze iz Zagreba, te punih deset godina hrabro koračaju regionalnim i europskim rock n' roll cestama. U studenom će u suradnji s PDV-om i austrijskom etiketom Panta R&E objaviti Resonate (CD / LP / digital), svoj treći dugosvirajući materijal.

Promotivna turneja po Njemačkoj i Austriji povodom izlaska albuma započinje u petak, 14.10., a završava velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici Kulture, u subotu, 5.11.2016.

Resonate Tour 2016.

14.10. - Hallein, Austrija - Vulkoplast Privat Gig
15.10. - Würzburg, Njemačka - Immerhin
17.10. - Halle, Njemačka - Hasi
18.10. - Berlin, Njemačka - Urban Spree
19.10. - Regensburg, Njemačka - Alte Mälzerei
20.10. - Jena, Njemačka - Kuba
21.10. - München, Njemačka -Keep it Low Festival
22.10. - Wien, Austrija - Fuzzfest Vienna
05.11. - Zagreb, Hrvatska - Tvornica kulture

Cojones su se okupili 2006., gitare stavili u niski štim, te počeli svirati stoner rock. S nekolicinom izdanja koja uključuju split CD, dva dugosvirajuća albuma (Sunrise i Bend to Transcend), te 'live' materijal (Black Night - Live in Jena), nakon velikog broja odsviranih regionalnih, te europskih koncerata i turneja, u pravom trenutku isporučuju album Resonate.

Priprema ovog rock’n'roll čudovišta je precizno odrađena i izvršena do posljednjeg detalja. S osam pjesama, između kojih nema previše odmora, glazba zvuči kao putovanje za koje ćete htjeti kupiti kartu. Različitim uplivima u rock (pod)žanrove koje crpe iz šarenih izvora utjecaja, Cojones na ovom materijalu definitivno podižu ljestvicu gore. Odlična ritam sekcija, dvije gitare u koheziji, impresivne vokalne dionice, bogata produkcija i zarazne pjesme su odlike zbog kojih ćete iznova slušati Resonate. Materijal je sniman, miksan, produciran i masteriran u zagrebačkom Pleasentville Studios pod budnim okom Pavla Miholjevića i Jure Ferine. Za vizualni identitet albuma zaslužni su Andro Giunio i Stipan Tadić.

Pre-order --> Cojones - Resonate - LP / CD

Ako volite stav Monster Magneta, melodijom zaražene refrene koji podsjećaju na Soundgarden, uključujući suvremenike poput Witchcraft, psihodelično-progresivnu estetiku bendova Motorpsycho, Colour Haze i Hypnos 69, u kombinaciji sa snažnom dozom The Melvins i Kyuss grmljavine, tada morate poslušati Cojones.