PDV predstavlja etiketu Creme Organization

'Za frikove, od frikova' krilatica je jednog od najizdržljivijih, progresivnijih, nadasve originalnih underground etiketa ikada proizašlih iz Europe. Nizozemska je uvijek bila plodno tlo za nekonvencionalna rješenja, kako u životu tako i u glazbi. PDV predstavlja izdanja etikete Creme Organization, te njenih pod-etiketa R­Zone i Crème Jak pod (donekle) mirnim kormilom kapetana DJ TLR, punog imena Jeroen van der Star. Korijene svog djelovanja DJ TLR vuče iz grada Haaga od sredine 90-ih.

Linija vodilja je DIY ideal skvot scene iz tog razdoblja. Kao tinejdžeru porijeklom iz Leiden-a, njegova ljubav prema HC/punk zvuku u kombinaciji sa energijom koju je osjećao u hip-hop glazbi tog vremena dala mu je vjetar u leđa. Zbog svog izgleda, svjetonazora i estetike, svjedočivši acid house pokretu, ulaz u takve klubove mu je bio izvan dosega. Tek uz zvukove jungle-a dobitno je pogodio vlastiti živac.  Nakon par godina 'lutanja' , organiziranja velike količine party-a na raznim (neuobičajenim) mjestima, umrežavanjem sa istomišljenicima (etiketama, te izvođačima), Jeroen 2001.g. osniva Creme Organization. Glazbeni trag koji je ostavio prije samog osnivanja etikete izrodio je čitavu jednu  scenu tj. zvuk koji se tada nazivao The West Coast Sound Of Holland ili jednostavnije The Hague Sound. Vrlo brzo postaje međunarodno priznat. Prva američka turneja nekih od izvođača odvela ih je u žarište plesne glazbe u gradove poput Chicaga, Detroita i New Yorka. Osim velikih sredina to je razdoblje specifično jer su ih nastupi odvodili i na totalno zabačena mjesta gdje bi se skupljali razni, nazovimo ih 'freak-ovi' što je samo pridodavalo dodatnu čar djelovanju same etikete. 


Haag je sredinom 90-ih, početkom 2000-ih na rave-ove privlačio šaroliku publiku. Tako ste na jednom mjestu mogli naći gotičare, punkere, grafitere, skinhead-e, te štrebere kao zajedno na podiju uživaju u hard industrial, acid i techno zvukovima. Za mali grad događale su se velike stvari posredstvom TLR-a. Nekoć raspršena scena stala je ujedinjena pod zajednički nazivnik. U Haag-u se stvorilo žarište najuzbudljivije elektronske glazbe u tom trenutku. Zacrnjeni mix acid, Italo i electro pravaca širio je svoje vibracije velikom brzinom. Ponukan uspjehom cijele priče,  Jeroen uskoro pokreće suradnju sa izvođačima poput Legowelt i Orgue Electronique. Oba vrlo brzo postaju integralnim dijelom Creme Organization-a. zahvaljujući njegovoj predanosti i radu na sceni imena poput Alexander Robotnick, Rude 66, D'Marc Cantu itd., lansirana su u sam vrh klupskog undergrounda. TLR svoj zvuk gradi kombinirajući electro/techno, acid/jakbeat, hip­hop i jungle.  Poznat  je po visokozapaljivim setovima za publiku koja pleše preko svih granica!
 
Jedan od važnijih faktora u širenju etiketinog međunarodnog profila bila je Global Darkness web stranica lansirana 1999.g. Svojevrsni forum, baza podataka i članaka za istomišljenike skupljene oko novog zvuka. Slobodno su razmjenjivali informacije vezane uz opremu, te muzičke žanrove. Stranica je bila svojevrsno zlatno leglo informacija jer u to doba nije bilo ničeg sličnoga. Pogotovo jer pričamo o vremenu prije Wikipedia-e ili pak Discogs-a. 
 
Stoga, klik na  PDV web-shop i utopite se u sjajnim izdanjima ove kultne etikete :
http://www.pdv.com.hr/izdavac/creme-organization