Novosti

Kali Fat Dub nadopunili datume turneje novim nastupima

Kali Fat Dub, furiozni, post-apokaliptični, spoken word dub duo, kojeg čine dva osebujna momka, Haris Pilton i Chakka Svraka, konačno kreću na turneju na kojoj će promovirati svoje aktualno studijsko izdanje „Životinjska karma“ izdano za PDV. Kao akteri scene i glazbeni aktivisti već dugi niz godina, iza sebe, imaju veliki broj klupskih i festivalskih nastupa duž regije i Europe, stoga ne sumnjamo da će, kao i uvijek, to biti one večeri koje se pamte. Show počinje 9.4.

Prije rasprodanog koncerta Dead Can Dancea, klavijaturist Jules Maxwell u utorak, 10.5., dolazi u PDV prodavaonicu ploča na druženje s fanovima i promociju albuma "Cycles"

Zagreb, 29. travnja – Jules Maxwell irski je multiinstrumentalist i tekstopisac, član kultnih Dead Can Dancea u kojima svira klavijature. U svibnju 2021., s Lisom Gerrard, objavljuje hvaljeni album "Burn", a s Lisom također sudjeluje u projektu Le Mystére des Voix Bulgares za koji je napisao 4 pjesme, a imali smo ih prilike čuti 2019. na njihovom zagrebačkom nastupu u galeriji Lauba.

Uz 7“ singlove i box, od danas je "Legariziraj Remixes" Banana Zvuka dostupan i na digitalnim servisima!

EP "Legaliziraj Remixes" Banana Zvuka službeno u prodaji od 4/20, na web stranicama izdavačke kuće PDV i PDV prodavaonici ploča. U suradnji s Aquarius Recordsom, izdanje je, u tradiciji reggae i sound system kulture, u prodaji kao set vinilnih singlice formata 7” u 2 različite varijante:

-  original + remix na 8 pojedinačnih 7” singlica, svakoj singlici pojedinačna cijena je 75 kuna
-  box s pet 7” singlica,  koji sadrži original + 8 remixeva, cijena boxa je 300 kuna

Vesna Pisarović i Naša velika pjesmarica

Vesna Pisarović renomirana je hrvatska pjevačica koja se nakon dugogodišnje istaknute karijere upop glazbi u Hrvatskoj i u drugim zemljama bivše Jugoslavije, 2006. g. odlučuje za studij jazza na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, da bi nakon toga magistrirala jazz izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall. Trenutno živi i radi u Berlinu gdje surađuje s brojnim glazbenicima. Umjesto nostalgijske čežnje za starim, ono što nam još jedan plod Vesninog zaokreta jazzu pruža zapravo je iznimno kreativan odnos prema prošlosti.

Motus, Deafness By Noise i Nula u Rijeci na Punk manifestu

Natrag u budućnost #2: Punk manifest

U subotu, 21. svibnja, u Pogonu kulture u Rijeci, održava se drugi dio serijala koncerata Natrag u budućnost, ovom prigodom nazvan Punk manifest.

Tog dana, u organizaciji Pozitivnog ritma, te uz svesrdnu podršku nezavisne izdavačke etikete PDV, i lokalnog domaćina Distune promotion, na pozornicu će se popeti 3 domaća, tvrdokorna punk benda, koji zajedno broje gotovo 100 godina postojanja: 

MOTUS VITA EST  iz Zagreba, 

Stranice