Novosti

Drugi studijski album Bella Technike "Solid State" od danas je dostupan u prodaji, te na svim digitalnim platformama!

Beogradski elektronički sastav Bella Technika objavili su svoj drugi studijski album pod nazivom "Solid State". Bivši članovi Darkwood Duba Bojan Drobac Bambi i Miki Ristić, s pjevačicom Katarinom Jovanović, publici donose osam novih pjesama za plesni i glazbeni hedonizam. Tri godine nakon uspješnog debitantskog albuma "Section", Bella Technika nastavlja svoje istraživanje electro popa, ponovno podržano vrhunskom produkcijom.

Danas je objavljen novi Discohernijin singl "Pljuni na sistem / Čudna šuma"

Discohernia je domaći eklektičan spoj glazbenika, bend koji svira svašta, ali definitivno ne klišeje, a čine ga Ivan Beuc, Stipe Božinović Mađor, Tomislav Grubišić i idejni začetnik Nedjeljko Mikac Cak. Od danas, 27.1., u izdanju PDV-a (PDV064), vani je novi singl "Pljuni na sistem / Čudna šuma", dostupan kao lathe cut 7" u PDV prodavaonici ploča, u Međimurskoj 21, na --> https://www.pdv.com.hr/hr/artist/discohernia te na svim streaming servisima  -->  https://orcd.co/pdv064. Ovo izdanje nastalo je i posvećeno legendarnom Dušanu Kojiću - Koji iz Discipline kičme, uz nadu u njegov čim skoriji oporavak.

U petak, 27.1., izlazi singl “Pljuni na sistem / Čudna šuma" Discohernije

Discohernia je eklektičan spoj glazbenika kojeg čine Ivan Beuc, Stipe Božinović Mađor, Tomislav Grubišić i idejni začetnik Nedeljko Mikac Cak. Bend je lišen bilo kakvih klišeja i okova tako da svoju glazbu opisuju kao psihodelični noise, disco, funky, jazz, trance bez električne gitare, jer svega toga ima u tom fusionu bez šestožičanog instrumenta, ali s jednom četverožičanom, hrpom pedala i kawai i moog syntheva. Izbjegavanje čvrste strukture benda se vidi u kolaboracijama s različitim autorima.

Danas u podne je premijerno objavljen novi One Dread video za pjesmu "Mr. Nicey Nice"!

One Dread su zagrebački reggae/dancehall sastav kojeg čine TNT vokalna sekcija i četvorica instrumentalista, čiji je prvi autorski singl "Remembering" digitalno objavljen 2021. godine. Drugi singl, "Migthy Lioness", za koji su snimili i svoj prvi video spot objavljen je 2022. godine, a 2023. godinu, kad izlazi i prvi autorski studijski album, započinjemo novim, upravo objavljenim trećim singlom i pratećim video uratkom, za pjesmu "Mr. Nicey Nice"!

Koncertima u Splitu i Zadru nastavlja se turneja Nule

Nula nastavlja koncertnu turneju povodom reizdanja albuma ‘Pobjedimo laž’.

20 godina poslije nakon što je otvorila klub Kocku, što je konkretno bilo 5.01.2002., Nula se varaća na mjesto zločina, povodom obljetnice 20 godina postojanja kluba.

Slično je i sa Zadrom, prošlo je dva desetljeća od zadnje svirke u tom gradu, a ovom prilikom Nula prvi put svira u Nigdjezemskoj, s Alergijom kao posebnim gostima.

Album "Pomrčina" Sjeverozapada od danas je dostupan na svim streaming platformama!

Pod imenom Sjeverozapad, okupio se bend s jedinstvenom vizijom: uglazbiti ciklus pjesama Stojana Vučićevića pod nazivom "Potpuna pomrčina Sunca na otoku Grguru petnaestog veljače 1961." Radi se o pjesmama i stihovima vezanim za pjesnikovo izdržavanje kazne na Svetom Grguru, na kojem je Stojan završio kao gimnazijalac s 19 godina, otoku tri kilometra udaljenom od poznatijeg Golog otoka, s kojim je Grgur osim geografskog položaja dijelio i namjenu – na njemu nalazila se kaznionica za žene i mlade.

Stranice