Novosti

'Healing Sounds', dobrotvorna kompilacija domaće elektroničke scene za žrtve potresa

I domaća elektronička scene okupila se u inicijativi prikupljanja pomoći žrtvama potresa koji pogađaju našu zemlju u posljednjih godinu dana.

Na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla kao pokretača inicijative, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje radove okupljene na kompilaciji prigodnog naziva:
Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project

Glitterbeat predstavlja: Novi singl i video: Altın Gün - Yüce Dağ Başında

Altın Gün poznati je glazbeni sastav s nizom rasprodanih koncerata na tri kontinenta, čije su snimke uvijek bile obilježene jakim grooveom i ustrajnim melodijama. Yol (Road), nastavak njihovog drugog albuma Gece, nominiranog za nagradu GRAMMY, uzbudljivo nastavlja ove trendove; dok također duboko kopa kako bi otkrio novu paletu zvučnih iznenađenja.

ABOP nominiran u dvije kategorije treće nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off

Žiri sastavljen od 83 novinara/glasača iz najrelevantnijih domaćih medija u prvom je krugu predložio svoje favorite i to čak 380 jedinstvenih glazbenih imena u svim kategorijama. Prijavljeno je bilo više od 90 albuma i 200 pjesama, a ove godine su za Koncertnog izvođača godine mogli konkurirati i oni koji su koncerte održavali online. U drugom krugu novinari su odabrali i one koje prolaze u nominacije. Pobjednike ćemo saznati 4.

PDV u Magic Boxu četvrtog izdanja Online koncerta

Tri mjeseca nakon zadnjeg izdanja online koncerta, Magic Box je već spreman za još jedno cjelovečernje "skoro pa" stvarno pravo koncertno iskustvo. Pozitivan ritam i Radio 808 još jednom udružuju snage i donose Magic Box - online koncert #4!  I ovaj put Magic Box je pripremio savršenu kombinaciju glazbenika različitih žanrova koji predstavljaju najzanimljivije autore domaće nezavisne i alternativne glazbene scene.

Motus Vita Est u novom video spotu daje svoj komentar na Lockdown

Motus Vita Est, jedan od najdugovječnijih hardcore punk bendova na domaćoj sceni, u svojim pjesmama uvijek je imao socijalnu crtu i jasan znak suvremenosti te prstohvat humora kao uvijek dobrodošao začin. U takvom duhu nastala je i nova pjesma "Lockdown", koja prikazuje aktualnu i svima poprilično kritičnu sadašnjost. No, dečkima i dalje ne ponestaje vedrine - doći će i ovome kraj!

SP #14: 270° - Fakofbolan + gosti

Seasplash platforma #14
Petak, 25.12.2020.
Klub Kotač online, 20 – 23h
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Tradicionalni božićni punk-rock koncert u sklopu Seasplash platforme #14 održat će se u petak, 25. prosinca u klubu Kotač u online izdanju. U redu svirke i redu priče nastupaju legendarni Fakofbolan iz Pule i Atheist Rap iz Novog Sada, a u program nam se javljaju članovi bendova Alergija, Scuffy Dogs, Atheist Rap, Nula i Ponor. Za kraj događanja vam FOB-ovci pripremaju i jednu poslasticu.

Treći singl i video Inner Terrestrials s nadolazećeg albuma

'The Enemy Within' je treći singl i video londonskog punk-reggae sastava Inner Terrestrials, s nadolazećeg albuma 'Heart Of The Free', koji izlazi u veljači iduće godine, kroz suradnju nekoliko europskih izdavača, uključujući i PDV.

Snimljen je u režiji Tristana Mazire, prijatelja benda, u studiju Simulacra u Brixtonu, poznatom kvartu u južnom dijelu Londona.

Stranice