Novosti

Promocija ### albuma "Nasilno" 7. 6. u DVA OSAM

### po prvi put 7. 6. nastupaju u DVA OSAM povodom promocije vinilnog izdanja albuma "Nasilno" koji je izašao za PDV. Hipnotičku buku "Nasilnog" najavit će Vedran Živković (Nemeček) sa solo setom panonskog no-wavea, a zaokružiti Babilonska s DJ setom koji će vas zakucati u dancefloor.

Bear Stone promo party 2. 6. u PDV prodavaonici

Prošlogodišnje nulto izdanje Bear Stone festivala, održanom u Donjem Primišlju kraj Slunja, dokazalo je koliko je domaća publika željna glazbenog festivala žanrovski usmjerenog na psihodeličan, stoner i acid rock. Lajtmotiv festivala je povezati zadivljujući krajolik u kojem se održava i mutne gitarske žanrove s raznim psihodeličnim umjetničkim instalacijama i projekcijama koje zajedno tvore jedinstveno festivalsko iskustvo koje nadilazi prostor i vrijeme.

Promocija B's FUNstallation vinilnog izdanja "Hold On" 31. 5. u PDV prodavaonici ploča

B’s FUNstallation su domaći jazz kolektiv, skupina iskusnih i dobro uigranih glazbenika okupljen oko trubača Zvonimira Bajevića koji kombiniraju suvremeni i klasičan jazz. Surađivali su s Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Vedran Ružić sekstet, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija kao i s mnogim pop i rock glazbenicima.

Kali Fat Dub #10za10 u Azimutu

Kali Fat Dub je mjesto gdje se ukrštaju/križaju vanzemaljske sile nečiste.
Panonski weltschmertz i Gulag diskont u svoj svojoj punoći izričaja, oblika i boja. Lektira za sve uzraste i sve naplavine nemirnoga i disfunkcionalnoga takta. Izdali su tri albuma kojima već nekoliko godina bude strepnju i tjeraju na raskalašni ali i ne tako bezbrižni ples. Proverite zašto, zbog čega i kako ih nije sram.

Bačka škola!
"Što dancefloor sastavi, neka after ne rastavi!" - KaliBal

PDV i ove godine na Longplay Dayu u Šibeniku

Udruga Kolektiv 4B i Azimut nastavljaju slaviti jedinu plastiku koja valja - vinile. Ide novo, 11. izdanje manifestacije Longplay day 2023 u Šibeniku koju je i ove godine podržala Turistička zajednica Grada Šibenika.

Sajam gramofonskih ploča, novog vala i 80-ih

Ovog vikenda PDV Records sudjeluje na još jednom sajmu gramofonskih ploča i to u Vlaškoj 67, u dvorištu Muzeja novog vala!
Ovu nedjelju, 21.05. održat će se prvi sajam gramofonskih ploča, novog vala i 80-ih u dvorištu Muzeja novog vala u Zagrebu. U sklopu spomenutog sajma, izlagati ćemo našu probranu selekciju LP-a, singlica, CD-a, kazeta i ostalih potrepština za sve viniloljupce!
Sajam će vrata otvoriti u 09 i traje do 18 sati, dok će za cijelo vrijeme trajanja sajma Muzej novog vala raditi uz posebne cijene ulaznica, pa svakako navratite i provjerite našu novu kolekciju!

Promocija nove ploče Shina "III" zakazana je u petak, 19. 5., u PDV prodavaonici!

Shin su domaći hardcore punk band osnovan krajem 2013. godine. Svoju glazbenu priču članovi su odlučili započeti iz ljubavi prema istom muzičkom žanru, a nakon manjih izmjena u postavi, 2014. izbacuju prvi album “Running Sick” i sviraju svoj prvi koncert u zagrebačkoj Močvari. 2016. godine objavljuju EP “Metamorphosis” s 5 novih stvari, te obradom kultnog zagrebačkog benda Mikrofonija.

PDV na sajmu vinyla Brtonigla Toons & Tunes festivala!

Dragi naši prijatelji labela, a pogotovo oni koji žive u istarskom području! Ovaj vikend PDV Records sudjeluje na prvom izdanju Toons&Tunes festivala u Brtonigli! U sklopu spomenutog festivala izlagat ćemo svoju kolekciju vinyla tijekom subote i nedjelje, pa ovim putem pozivamo sve zainteresirane da navrate i provjere našu probranu kolekciju! U subotu i nedjelju smo tamo od podneva do 20:00 sati, pa svakako navratite na dozu vinyla, ali i ostalih raznolikosti koje ovaj festival pruža!

Stranice