ABOP, Plazmatick i PDV u nominacijama ovogodišnje nagrade Ambasador

Objavljene su nominacije za petu dodjelu nagrada Ambasador te je glasanje službeno otvoreno. Nominacije sadrže 28 kategorija u nagradama publike i struke, među kojima je 140 nominiranih projekata. Glas za svog favorita u nagradama publike možeš dati putem linka: http://bit.ly/glasanje21Glasanje struke će biti otvoreno 13.2.2021.

U kategoriji Izvođač godine našao se live techno sastav ABOP.  Unutar nagrada struke Plazmatick - Maziš mi se / Cuddly, Cuddly je nominiran za Najbolji album plesne/suvremene elektroničke glazbe dok je PDV nominiran za Nezavisnu izdavačku kuću godine, koja je ujedno nagrada struke. U nominacijama za Nagradu za vizualno rješenje godine u regiji nominirani su: Goga Pavlek - Album cover za Plazmatick - Maziš mi se / Cuddly Cuddly (PDV). 

Ambasador u svom jubilarnom 5. izdanju svijetli crveno kako bi ukazao na golemu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu glazbenu industriju, ali i kulturni sektor u cjelini. Svi će vizuali nagrade ove godine biti crvene boje te će se isticati uz slogan #RedAlert. Kroz otvorene javne prijave stiglo je 50 prijedloga, a čak 770 prijedloga u prednominacijskom ciklusu uputilo je 80 članova stručne radne skupine iz Hrvatske i regije.