Današnjom premijerom novog singla i videa "Antifragilna" Pi najavljuje novi studijski album "E.I."

Pi () je izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album "(časna lubanjska)", a koji je te godine uvrštavan na godišnje liste najboljih albuma u lokalnim i stranim medijima. Avangardna i jedinstvena od samih svojih početaka, glazbenu karijeru započela je prije više od 10 godina, i to akustično pod vlastitim imenom, te je objavila dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene.

Danas je premijerno objavljen novi video spot, za pjesmu "Antifragilna"  kojim Pi Lubanjice najavljuje izlazak novog albuma "E.I. (Evgenia Institut)", u izdanju PDV-a (PDV061). Još 2020. godine izbacivanjem singla i video spota za pjesmu "Mali android", Pi je počela davati prve naznake stvaranja novog uratka, a sada najavljujući novi video spot za pjesmu "Antifragilna" to i potvrđuje!

Video "Antifragilna" je dostupan na linku --> https://www.youtube.com/watch?v=j317G2JfTJY

 

Kao i u dosadašnjem radu, Pi je zaslužna za snimanje, editiranje i produkciju svih pjesama samostalno (kako kaže, sve je nastalo na njenom laptopu), uz jedinu pomoć kod završnog miksa od strane dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Ariana Vuice. Za master je zaslužan Filip Motovunski.

O novom singlu kaže: "Antifragilna je personifikacija onog u nama što nas čini ranjivima te samim time čini sve snažnijima i rezilijentnima. Bez izlaganja i bivanja subjektom određenoj vrsti traume prezaštićeni smo i time preranjivi. Da bismo postali antifragilni, prvo moramo biti fragilni. Ovim albumom pričam priču o Evgeniji (znanstvenici koja da bi oživila svoju ljubav zaleđenu u krionici poduzima sve moguće korake kako bi je opet imala u svom životu, pritom se igrajući sa svim dosad poznatim znanstvenim dostignućima i putem otkriva nove)."

Spot je napravila Marta Stražičić (pirate sheep) koja je napravila već nekoliko video spotova za Pi (Mali android, Mračna šuma), a koji su redovno nagrađivani i prikazivani na festivalima kao što su Berlin Music Video Awards i Animafest. Spot je u potpunosti napravljen u Unreal Engine 5 programu te koristi 3D skeniranu glavu glazbenice Pi (Ivane Picek). Tea Stražičić kreirala je 3D Aliena, a Ana Stražičić ručno crtane likove koje vidimo u spotu, koje je animirao Sandro Toth.

Kroz sustavno istraživanje, glazbeni razvoj i osobnu znatiželju, ne prateći etablirane glazbene norme, postupno se transformirala u okultnu analogno-elektroničku vilu, dok je u međuvremenu sudjelovala u brojnim uspješnim projektima i suradnjama. Priroda, povratak primordijalnom, ljubav, spiritualizam i simbolizam su arhetipi kojima se redovito vraća, svaki put sve zrelije i originalnije, putujući s veselih i osunčanih predjela duše u mračne psihodelične zakutke uma.

Uz glazbu, izrazito puno truda ulaže u nesvakidašnje futurističke video spotove, koji potpuni kreativni smisao ostvaruju u pratnji njenih pjesama, zaposjedaju sva čula i gledatelju pružaju nezaboravno iskustvo. Tematika novog albuma smještena je u ne tako daleku distopijsku budućnost i prati kreaciju znanstvenice Evgenije – stvaranje novog čovjeka.

Pi možete pronaći na:

https://www.instagram.com/pi_lubanjice/
https://www.youtube.com/@pi.lubanjice
https://www.facebook.com/pi.lubanjice
https://www.tiktok.com/@pi.lubanjice
https://open.spotify.com/artist/4TGbhiYSRyVHI0wdjIygIP