Digitalno (re)izdanje albuma prvijenca Radikal Dub Kolektiva

Najavljujemo izlazak odnosno digitalno reizdanje prvog istoimenog albuma zagrebačkog dub sastava Radikal Dub Kolektiv (PDV050). Izdanje će službeno biti objavljeno 14.5.2021. i biti će dostupno putem našeg Bandcamp profila kao i na svim digitalnim platformama.

Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorima. Istoimeni prvijenac je prvi domaći dub album, sa ska, punkrock i trance utjecajima. Originalno objavljen 2004. kao CD u izdanju Zvuka Močvare, Kingstona i Humanita Nove. Reizdan je 2008. kao LP/MC (NNNW), uz posebnu posvetu Domagoju Šeksu, preminulom članu benda. Ovom prilikom biti će objavljen prvi put u digitalnom formatu.


Radikal Dub Kolektiv (live)

Jedna od posebnosti Radikal Dub Kolektiva bila je upravo imitacija u pravilu elektronički isproducirane glazbe, kroz standardnu rock postavu (gitara, bass, klavijature, bubnjevi) i tehnike live dubbinga, koja je u kombinaciji s učestalim, najčešće samostalno odsviranim koncertima u višoj brzini, stvarala oduševljenje kod većine onih koji su imali prilike susresti se s radom benda za vrijeme njegova postojanja, a sve skupa rezultiralo je pokretanjem vrlo agilne domaće dub scene.

Pre-order album --> Radikal Dub Kolektiv
Pre-save / pre-add album --> Radikal Dub Kolektiv