Kompilacijom 'ZGB2020' nezavisni glazbenici pomažu Zagrebu nakon potresa

Na digitalnoj kompilaciji imena 'ZGB2020' u izdanju etikete Rika Muzika, okupilo se 19 nezavisnih, zagrebačkih izvođača u svrhu pomoći obnove grada Zagreba pogođenog potresima koji su ga zadesili u proteklih mjesec dana. 
Album 'ZGB2020' u prodaju kreće 1. svibnja 2020. putem Bandcamp platforme koja se ujedno taj dan odriče svih transakcijskih naknada. 

Na kompilaciji sudjeluju: ManGrooveSfumatoJINXMary MaySara RenarAntenatDoringoMimika OrchestraAndreja, Rundek & Ekipa FtičekiJeboTonMašinkoPeglica i KomandosKozmodrumPorto MortoTús NuaDarko Rundek (Official) Cargo TrioChuiST!llnessTruth ≠ Tribe / Правда ≠ Племя
 

''Zagreb, glavni grad Hrvatske, poznat je širom Balkana po živahnoj glazbenoj sceni. Tijekom 1970-ih i 80-ih pojavila se nova generacija bendova, stvarajući pokret koji će kasnije postati poznat pod nazivom "Novi val". Zagreb do danas ostaje na čelu neovisnog stvaranja glazbe u ovom dijelu Europe. Potres koji je 22. ožujka ove godine pogodio Zagreb usred krize COVID-19 bio je zadnji udarac koji je kulturnu scenu grada bacio na koljena. Najteže je stradalo gradsko središte, dom povijesnih građevina, ali i mjesto gdje se odvija većina kulturnih događanja. Mnogi ljudi morali su biti evakuirani zbog velike imovinske štete, a nitko točno ne zna točno kada će se sigurno moći vratiti u svoje domove, a kamoli da kulturne institucije opet otvore svoja vrata. Kako bi se pomoglo onima koje je potres najviše pogodio, pokrenuta je kampanja ZGB 2020, čiji je cilj prikupljanje donacija za ponovno stvaranje kulturnog života Zagreba.

Svi izvođači uključene u projekt donirati će zaradu od prodaje kompilacije obnovi Zagreba. Kupnjom, reprodukcijom, streamingom i dijeljenjem ovog albuma stvarate izravnu razliku u svakodnevnom životu Zagrepčana.''