Koncert 'Natrag u budućnost' potvrdio raznolikost, svježinu i aktualnost jazz izričaja na svim razinama

Protekle nedjelje, 26.7.2020. na novoj kulturnoj lokaciji, ispred zgrade Expotrdrva u Rijeci uspješno je održan cjelovečernji open air koncert “Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture”.

Selekcijom jedinstvenih glazbenika, koji su nastupili u sklopu koncerta, bogatstvo jazz izričaja, od njegove klasične izvedbe do onih novijih varijacija, u kojima se jazz kombinira s različitim suvremenim žanrovima (elektronska glazba, psihodelija, post rock, i sl.) samo je potvrdio njegovu raznolikost, svježinu te aktualnost. Publika je tako mogla uživati u nastupima: “domaćeg dečka” Brune Mičetića koji je sa svojim Quintetom još jednom potvrdio hvaljeni album “Out of the Shadow”. Nakon Brune pozornica je pripala Vesni Pisarović koja nas je podsjetila na bezvremenske skladbe u svojoj interpretaciji s svojm Našim velikim i malim orkestrom. Mimika Orchestra sa svojih 18 članova u startu je djelovala impresivno, a svojim nastupom samo su potvrdili jedinstveni status, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Zagrebački Kozmodrum nastavio je gdje je Mimika stala, u plesnom ritmu, dok su završni krešendo večeri potpisali Jan Kinčl i Regis Kattie energičnim setom.

Skoro četiri puna sata živih nastupa brzo su preletjela u mirnoj, suncem, ali i mjesecom okupanoj nedjelji koja je privukla publiku iz Rijeke i okolice. Ples, pljesak, osmjesi te pozivi na bis, naravno sve u skladu s epidemiološkim preporukama zajednički je opis reakcije publike koja je nagradila svakog izvođača. Osim koncerta, publika je svoju uspomenu mogla i obogatiti na štandu PDV-a, u prigodnoj ponudi glazbenih formata poput CD-a i gramofonskih ploča, kao i ostalih memorabilija umjetnika odnosno glazbenika koji djeluju u sklopu glazbene izdavačke kuće PDV (Prekomjerna Doza Vinila).Obol koncertu pridonijeli su i dizajnerski studio Radnja upečatljivim službenim vizualom.

 Svoje zadovoljstvo nisu krili ni organizatori zagrebački Pozitivan ritam i riječki Distune promotion, koji su svoju dugogodišnju blisku suradnju ovim programom podigli na veću razinu.

Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture” dio je službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

Do neke nove avanture...