Krenule prednarudžbe novih vinilnih izdanja etikete Ammonite

Iz bogate lepeze izdanja nezavisne etikete Ammonite tijekom ove godine se očekuju nova. U distribucijskoj mreži sukladno tome i suradnji s etiketom PDV tako će se naći izdanja thai funk/anatholian/psych rock sastava nemanja,  svesprisutnog art rock/progresivnog pop kolektiva Porto Morto, kultnog HC/crossover/reggae benda Remedy te indie rock/lo-fi/shoegaze skupine Virvel.

Sva su izdanja dostupna za prednarudžbu putem naših kanala te će se početi odašiljati 4. ožujka (Nemanja, Remedy i Virvel) i 19. ožujka (Porto Morto).
 

Debi album 'Tarot Funk' benda nemanja

Sastav nemanja, čiji je idejni tvorac pulski muzički umjetnik Luka Šipetić, objavio je album Tarot Funk koji Tarot Funk je Šipetić snimao sam, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Materijal predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambodžanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom stvara narativnu cjelinu koju je potrebno da slušatelj otkrije sam. nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ, synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live; tijekom samog nastupa benda. Tarot Funk je proglašen među desetak najboljih albuma godine od strane uglednih glazbenih publikacija i kritičara sa Balkana. Objavljen je na svim digitalnim platformama pod etiketom Ammonite Records, koja pored digitalnog izdanja u veljači 2020. godine objavljuje album i na gramofonskoj ploči.

Porto Morto izbacuje 'Portofon' na vinilu

Zagrebački bend Porto Morto nastao je iz Jeboton kolektiva. Nakon hvaljenog debija iz 2016.g. došlo je vrijeme za objavljivanje njihovog drugog dugosvirajućeg uratka imena Portofon u vinilnom obliku. Bend je u kratkom roku postao poznat po svom zvuku kojeg je teško smjestiti u neku određenu ladicu iako se karakteriziraju kao rock, pop rock, progressive pop sastav. Porto Morto unosi dašak svježine na alternativnoj sceni i nastavlja koketirati s ambijentalnim zvukovima te eksperimentirati s glazbom bez previše kompliciranja. Album su snimili Hrvoje Klemenčić i Roko Crnić, a miks i mastering je napravljen u suradnji s Hrvojem Nikšićem (Kramasonik studio). Bend čine: Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas), Juraj Borić (truba, glas) i Marin Živković (saksofon).

Remedy - novi album 'Ethiopian Mountains'

Remedy je objavio dugoočekivani album Ethiopian Mountains iza koga je stala izdavačka kuća Ammonite Records. Bend Remedy je all star trio bend iz Beograda, koji čine glazbenici sa dugogodišnjim scenskim i sviračkim iskustvom. Idejni tvorac benda je Nemanja Kojić Kojot (Coyote), legenda beogradske i svjetske metal i reggae scene, a glazba grupe je mješavina rocka, stonera i post hardcore zvuka. Kojot je napisao 11 pjesama za koje je tražio posebnu ekipu koja će to moći da iznese. Izbor je pao na bubnjara Igora Škoru i basistu Ivana Petrovića, njegove stare prijatelje i suradnike koji su raširenih ruku dočekali ovakav projekt. Rezultat je album Ethiopian Mountains na kojem je ekipa postavila nove aranžersko izvođačke standarde. Svaki njihov nastup uživo ostavlja snažan pozitivan dojam na publiku, a sada su uspješno to prenijeli i na nosač zvuka. Album se može naći na svim digitalnim platformama, a do kraja veljače 2020. se očekuje i vinilno izdanje.

Virvel - vinilno izdanje novog albuma 'Žena sa bradom, patuljak, idiot'

Beogradski bend Virvel i Ammonite Records najavljuju vinilno izdanje albuma Žena sa bradom, patuljak, idiot koje se očekuje do kraja ove godine. Članovi sastava kažu da je novi album osobno vrlo važan jer se njime zaokružuje prethodni period benda, usponi, padovi i dizanja pa će na ovaj način biti zaokružen jedan dio njihove priče te kreću u novu glazbenu avanturu. Iz istog razloga se na vinilnom izdanju nalaze i singlovi koje je grupa objavila u prethodnih nekoliko godina, a ne nalaze se ni na jednom albumu, kao i pjesme koje su nastale pred sam ulazak u studio. Bend napominje da je album napravljen tako da se sluša kao cjelina. Žena sa bradom, patuljak, idiot je manjim dijelom sniman u studiju Strip sa Sašom Jankovićem kao koproducentom, a većim dijelom u studiju Down There sa Urošem Milkićem kao koproducentom. Produkciju i kompletan rad oko komponiranja, pisanja tekstova i aranžmana potpisuju članovi sastava.