Najbolje od domaće i regionalne scene na 7. Dimensions festivalu

Kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk otvorit će 29. kolovoza sedmi Dimensions festival u pulskoj Areni uz Nilsa Frahma, Moodymanna, Nubya Garciju, Josey Rebelle i Deboru Ipekel. Nakon otvorenja festival se do 2. rujna seli na tvrđavu Punta Christo gdje će se dugom popisu izvođača kao i svake godine pridružiti brojna domaća i regionalna imena.

Glavna Dimensions pozornica The Clearing i ove će godine ugostiti najveća imena festivala kao što su Bonobo u posebnom cjelovečernjem setu, Nina Kraviz i Jon Hopkins, a uz njih nastupa hrvatski techno mag Petar Dundov koji će publiku ispred glavne pozornice rasplesati u četvrtak, 30. kolovoza. Dundov je sinonim za svjetski prepoznat i cijenjen techno, izdaje za legendarnu belgijsku kuću “Music Man” te izdavačku kuću Jeffa Millsa “Tomorrow”, a svaki je njegov nastup jednako intrigantan i plesan. Na The Clearingu će u petak, 31. kolovoza nastupiti i domaći projekt Jan Kinčl & Regis Kattie, kolaboracija zagrebačkog DJ-a, producenta i live act izvođača Kinčla te francuskog klavijaturista Kattieja koji će međunarodnoj publici predstaviti svoj hvaljeni album prvijenac In Plain Sight nedavno izdan za etiketu PDV

Šumovita The Garden pozornica ugostit će niz uglednih imena iz svijeta housea, jazza i svih “feel good” žanrova, a među njima se 30. kolovoza na Dimensions ponovno vraća veteran electro - house scene Eddy Ramich koji je svojim energičnim radijskim i klupskim angažmanom obogatio domaću scenu, a kao producent i DJ privukao pozornost diljem svijeta. Ballroom, najintimniju pozornicu festivala s kapacitetom od samo 100 ljudi u subotu će zauzeti domaća izdavačka kuća PDV sa svojim gostima. Skeptik, novi projekt Pere Fullhousea, je ekspresiju mračnog, hipnotičkog, subverzivnog i eksperimentalnog techna. Hrvatski DJ i opsesivni kolekcionar vinila Borut Cvajner je istinski ljubitelj glazbe, a njegova zarazna energija je nešto na što plesni pod nije imun. Jogarde i Felver, cijenjena imena zagrebačkog undergrounda nastupit će u duetu kao i Mimi i DJ Labud iz ekstrakt kolektiva, a tu je i DJ, radijski voditelj, urednik, organizator te član Seasplash koletiva Bebetto.

Jedan od pokretača domaće underground scene posljednjih petnaest godina, DJ i producent Ilija Rudman, poznat po svojim eklektičnim setovima, s više od 70 izdanja diljem svijeta i vlastitom izdavačkom kućom Imogen Recordings u nedjelju će zatvoriti The Void pozornicu uz Palms Trax i Josey Rebelle. U nedjelju će se domaće i regionalne snage predstaviti na Arija pozornici, a ove su godine na tvrđavu se penje Avoid aka Vladimir Ačić jedan od najcjenjenijih DJ-a i producenata u regiji, zatim dvojac koji stoji iza "Out of Place" labela, prvog osječkog vinyl labela; Insolate i Volster. Insolate je svjetski prepoznata hrvatska DJ-ica, dobro znana Dimensions publici, koja iza sebe ima izdanja na labelima kao što su Deeply Rooted, Decoy, KMS i Random Island. Iz Slovenije s širokom paletom elektroničkih zvukova stižu Roli te Marta poznata po svojim eklektičnim setovima. Na popisu izvođača je i Dušan Doo Predojević, jedan od utemeljitelja Beyond House kolektiva, jednih od najaktivnijih kolektiva na beogradskoj underground sceni.