Nula pokrenula crowdfunding za izdavanje nove ploče!

 
Vjerovali ili ne, početkom rujna 2023. snimili smo materijal za novi, samostalni album, nakon punih 30 godina. Na istom mjestu, u našoj podrumskoj prosotoriji za probe u Šibeniku, od milja zvanoj "Konobi", s istim akterima kao i za vrijeme snimanja "Pobjedimo laž" 1993.
 
Samom snimanju prethodilo je (opet) puno neočekivanih, i situacija za knjigu napisat, ali ishod je utoliko slađi, što kao rezultat sada možda prvog puta u životu imamo snimku na kojoj se sve čuje kako treba.
 
Kako bismo lakše financirali izdavanje materijala i na ploči, kao i zbog otežanog funkcioniranja benda poradi dislociranosti članova, pokrenuli smo crowdfunding kampanju, s ciljem da uz vašu pomoć lakše prikupimo potrebna sredstva.
 
Izdanje nosi simboličan naziv "Album", jer isti nosi retrospektivu unatrag 40 godina. Ima jednu preradu, i 2 obrade, ali dominantnu većinu pjesama čine stare nove, i nove, do sada nikad snimljene, ni objavljene pjesme. Polovica njih napravljena je polovicom 90-ih, a druga polovica u posljednjih godinu-dvije. Sveukupno 11 pjesama, u nešto manje od 40 minuta, prepoznatljivog "ravno-u-glavu", žestokog i tvrdokornog Nula punka, s tekstovima iz društvenih aktualnosti, koje rešetaju vokali Frua i Mitre.
 
U nadasve ugodnoj, i efektivnoj suradnji, snimanje, mix i produkciju potpisuje Ivan Jakić / Kut sobe, a za mastering albuma bio je zadužen producent i inženjer zvuka Petar Dundov / Neumatik studio.
 
Uz vinil, kao i posebno izdanje, u poznatom Nulinom stilu, sastavni dio "Albuma" je i popratna knjižica, ili booklet, od 28/A4 stranice, s ilustracijama, tekstovima, pojašnjenjima, kao i prijevodima. Uz članove benda, kao posebni gosti, od kojih poneki uključuju suradnike iz prvih dana i sa prvih izdanja, ilustracije potpisuju umjetnici: Marko Balaban - Balki, Ruška Miljak - Rule, Marin Urbanc - Buncek, Marko Vojnić Gin, Ninoslav Zelenović - Zele.
 
Za dizajn front/back covera, zadužen je dugogodišnji prijatelj i zlata vrijedan designer domaće diskografije, Darko Kujundžić.
 
Nula - "Album" izlazi u izdanju PDV-a (PDV077), na sljedećim formatima:
- vinyl LP (+ booklet + download card + poster)
- Fanzine/Booklet (+ download card + poster)
- Digital
 
Za "Album" je moguće uplatiti crowdfunding u nekoliko različitih perkova, uključujući različite bundle pakete, u kombinaciji s različitim vrstama majica.
 
NULA - Album - LP = 20 € —>  https://www.pdv.com.hr/hr/store/nula-album-lp
 
 
NULA - Album - Fanzine/Booklet (+ download card + poster) = 8 € —>  https://www.pdv.com.hr/hr/store/nula-album-fanzinebooklet
 
 
Bundleovi/paketi:
 
NULA - Album - LP + T-shirt = 30 € —>  https://www.pdv.com.hr/hr/store/nula-album-lp-t-shirt
 
 
 
NULA - Album - LP + Hoodie = 40 € —>  https://www.pdv.com.hr/hr/store/nula-album-lp-hoodie
 
 
 
NULA - Album - Fanzine/Booklet + T-shirt = 18 € —>  https://www.pdv.com.hr/hr/store/nula-album-fanzinebooklet-t-shirt
 
 
 
NULA - Album - Fanzine/Booklet + Hoodie = 28 € —>  https://www.pdv.com.hr/hr/store/nula-album-fanzinebooklet-hoodie
 
 
 
NULA - Album - Full Bundle: LP + Fanzine/Booklet + T-Shirt + Hoodie = 58€ —>  https://www.pdv.com.hr/hr/store/nula-album-full-bundle-lp-fanzinebooklet-t-shirt-hoodie
 
 
 
Iznosi kroz kampanju su podosta povoljniji, od cijene koju će "Album" imati po objavljivanju, a svako tko uplati crowdfunding na poklon dobiva prišivak + bedž.
 
Nula - Album (PDV077) izlazi u petak, 31. svibnja ove godine kao digtalno izdanje, a očekujemo da ćemo fizičke primjerke izdanja, kao i majice, slati oko 15. lipnja 2024. Ploču štampmo u prvih 500 primjeraka, i kroz crowdfunding je cilj pokušati doseći iznos od 6500 €, koliko je potrebno za troškove produkcije albuma, kao i proizvodnje fizičkih izdanja.
 
 

 
Hvala unaprijed na podršci i da lakše dođemo do cilja,
 
Frua, Mitre, Roša, Jorde, Meniga
Nula