Od danas je u prodaji prvi studijski album slovenskih hardcore punkera Wasserdichta "Prihajamo v miru"

Wasserdicht su hardcore bend iz Ormoža, koji s djelovanjem počeo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon nekoliko promjena, 1993. godine formirao se sastav koji i danas stvara buku: Marko (gitara/vokal), Miha (bubnjevi/vokal), Robi (bas). Jedni od sudionika sad već mitske Noći vještica 1995. godine u Samoboru, diskografski i koncertno najaktivniji bili su u drugoj polovici devedesetih godina, kada im se na vokalu pridružio Dejan. Uskoro nakon Dejanovog odlaska početkom 2000-ih, Robija na basu zamijenio je Andrej. U toj postavi bend je objavio nekoliko izdanja prije nego što su prestali s radom 2005. godine.

2021. godine ponovno su se okupili i započeli sa stvaranjem novog materijala, koji su snimili u zagrebačkom studiju Depth s Filipom Sertićem za pultom. Duga odsutnost nije nimalo umanjila energiju i snagu benda, jer puni entuzijazma i želje za svirkama 22. 3. objavljuju svoj prvi samostalni prvijenac "Prihajamo u miru" (PDV072). Album predstavlja autentičnu i intenzivnu hardcore zbirku, koja će oduševiti stare i pridobiti nove fanove, koja nam donosi sirovu energiju i angažirane tekstove po kojima je bend bio poznat. Naslovnica, koja odlično naglašava njihovu viziju i estetiku, djelo je strip majstora iz Subotice, Punkersteina, a album objavljuju GBTM Records iz Murske Sobote i PDV.

 

 

Osim na našem webu i na streaming platformama (https://orcd.co/prihajamovmiru) ploču također možete pronaći u PDV prodavaonici ploča, na 1. katu Pločnika u Međimurskoj 21 u Zagrebu, kao i u svim dućanima u PDV distribuciji.