Online koncert #2 prošao u vrhunskoj atmosferi

23 sudionika, šest sati programa, osam izvođača te nešto manje od 20 tisuća ljudi je popratilo koncert do kraja emitiranja! Zajedničkim snagama Radia 808 i Pozitivnog ritma svjedočili smo još jednom kreativnom pothvatu koji je već pokazao svoj potencijal na prvom izdanju, te omogućio živo koncertno iskustvo svima koji su morali ostati doma pred vlastitim (malim i velikim) ekranima. Također, i ovoga puta publika je mogla direktno sudjelovati uključivanjem u prijenos koncerta. Niz autora domaće nezavisne i alternativne glazbene scene, svih žanrova i generacija isporučilo je svoje setove u vrhunskoj atmosferi baš kao što to čine u klupskim prostorima, dvoranama i festivalima. Kao uvod u cijelo događanje Danijel Sikora (PDV Records / Pozitivan ritam) predstavio je našu etiketu, dućan ploča kao i vinilna izdanja izvođača zastupljenih na eventu te najavio festivalsku sezonu na Martinskoj u Šibeniku

 

Koncert su otvorili zagrebački indie punk alternativci ESC Life provozavši nas pitkim melodijama svojom dosadašnjom diskografijom. 

Nakon njih na scenu izlaze 'stari' igrači underground struje, neponovljive Trobecove krušne peći stvarajući naelektriziranu atmosferu svojim post punk industrial noise rock izričajem. Nastali sada već davne 1981.g. pokazali su da još imaju puno toga za reći. Zeznuta glazba za (trenutno) zeznuta vremena pokazala se kao savršeni soundtrack.

Grooveom protkani stoner rockeri She Loves Pablo odveli su nas na furiozno putovanje kroz svoj recentno objavljeni album 'Death Threats from Future Self' uz poneku numeru sa prijašnjih izdanja. Iako, nisu bili u mogućnosti odraditi klupsku koncertnu promociju (koja je dvaput odgođena) zbog pandemije virusa, momci su iz sve snage to učinili na ovom eventu.  

Dunja Ercegović aka Lovely Quinces već ima kultni status na domaćoj indie rock sceni. Proljetnim singlom / spotom "WELP" okončala je dugogodišnji kantautorski one-woman-show i aktivirala petočlani bend za sve buduće nastupe. 

Za old school repčugu i poznate hitove bili su zaduženi TRAM 11, dvojac kojeg ne treba previše predstavljati. Pioniri domaćeg rap/hip-hopa premijerno su izveli i novi singl koji se uskoro očekuje u eteru.

Radijantna Aklea Neon glazbenica i prekaljena svjetska putnica provela nas je na šareno putovanje svojom zanimljivom izvedbom. U kantautorskoj karijeri povezuje nekoliko stilova s naglaskom na reggae i afro soul uz uplive u trip-hop, world music itd. Uskoro ju gledamo uživo na nadolazećem 18. po redu Seasplash festivalu.

Svestrana glazbenica Dina Rizvić je kompozitorica, producentica i učiteljica klavira. Direktnim uključenjem iz Londona njena izvedba je rezultirala emotivno nabijenim nastupom u akustičnoj varijanti.

Za sam kraj programa otišli smo u pomalo mračnije electro/club noir/minimal synth sfere pod kormilom simpatičnog sisačkog producenta Jasmina koji djeluje pod tri umjetnička aliasa Le Chocolat Noir / Fiume / LCN. Savršena odjava naelektriziranog dana ispunjenog odličnom atmosferom, vibrom, druženjem i nadasve kvalitetnom glazbom. 

Izdanja zastupljenih izvođača dostupna su putem naših kanala. Podrži nezavisnu scenu i izdavaštvo!


TRAM 11 - Vrućina gradskog asfalta - DLP  


SHE LOVES PABLO - Death Threats from Future Self - LP


ESC LIFE - Born to Be Mild - LP


TROBECOVE KRUŠNE PEĆI - Ether - LP+CD 


LE CHOCOLAT NOIR - U/V - 12"