PDV izdanja u izboru za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu ELECTOR!

Kompilacija koju smo izdali proljetos, "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project“, ima dvije nominacije u novoj nezavisnoj novinarskoj nagradi ELECTOR, onu za album/kompilaciju godine i za techno singl godine (Petar Dundov & Ilija Rudman - "Morning Glory“)!

ELECTOR je nastao iz potrebe za nagradom koja osnažuje, povezuje i afirmira hrvatsku elektroničku scenu i konačno je stavlja tamo gdje joj je i mjesto – uz bok svim ostalim već odavno priznatim čimbenicima hrvatske glazbe. Obzirom na činjenicu da hrvatska elektronička glazbena scena iz godine u godinu bilježi sve veći broj izdanja te uspjehe na regionalnoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, pokretanje godišnje nagrade za elektroničku glazbu pokazalo se kao logičan slijed događaja.

Album/kompilacija godine (Various artists - "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project“), Techno singl godine (Petar Dundov & Ilija Rudman - "Morning Glory“), Remiks godine, New (S)Elector (debitant godine), Event godine, House singl godine i Bass singl godine kategorije su u kojima će se dodijeliti statua nagrade ELECTOR 3. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, a žiri, kojeg čine 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu, predložio je izvođače za koje smatra da su obilježili elektroničku 2021. godinu, a također će biti nagrađen i DJ godine, kojeg će ususret dodjeli odabrati publika online glasovanjem.

Drugi krug glasanja za prvu nezavisnu novinarsku glazbenu nagradu ELECTOR službeno je otvoren 24. prosinca i završava 30. prosinca u ponoć, a nominacije za ELECTOR organizatori će objaviti 13. siječnja.