PDV sudjeluje na 27. izdanju Sa(n)jam knjige u Istri

27. Sa(n)jam knjige u Istri
19.11. – 28.11.2021.
Pula

PDV će po drugi put ove godine biti dio kulturne manifestacije u gradu Pula kao domaćinu 27. izdanja Sa(n)jam knjige u Istri , koji se održava od 19. - 28. studenog u Shipyard Pub-u (ulica Sv. Teodora 1) i u hali bivše tvornice Arena Trikotaža (prolaz Sv. Teodora). ​PDV će svojom vinilnom ponudom naslova izvođača koje izdajemo, anarhističkim knjigama te raznim drugim vinilnim izdanjima u našoj distribucijskoj mreži zasigurno obogatiti ponudu, i razveseliti sve posjetitelje ovogodišnjeg Sajma. Detaljni program dostupan je ovdje!

Drugi put u ovoj godini Sa(n)jam knjige u Istri tvorničke hale bivše Arena trikotaže pretvara u “pogon” za knjigu, prostor za knjišku diskusiju i mjesto susreta autora s publikom. Od 19. do 28. studenog ugostit ćemo više od pedeset stranih i domaćih autorica i autora. U gotovo četrdeset programa, književnih promocija, izložbi i okruglih stolova otvorit ćemo desetodnevnu diskusiju o fenomenu za koji je upitno pokreće li i dalje svijet, a to je LJUBAV. Sajam će u cijelosti biti posvećen nedavno preminulom pjesniku Dragi Orliću, čovjeku koji je s osmjehom arlekina pomjerao tektonske ploče Istre, a tradicionalni program "Istra ispod kore" bit će u prvom planu s premijernom promocijom njegove zadnje knjige "Arabeska".

Struktura sajamskog programa ovoga puta bit će nadopunjena 14. Festivalom dječje knjige Monte Librić, koji se iz epidemiološke predostrožnosti izmješta iz svog tradicionalnog proljetnog termina i programski realizira u hibridnoj formi, uglavnom online. S druge strane, uživo, osim u sajamskim prostorima, Monte Librić će otvoriti prvu dječju knjižaru u Istri u Klubu-knjižari Giardini 2. Dječja knjižara među krošnjama bit će otvorena 5. studenog i živjet će za djecu Pule do kraja mjeseca.

Na našoj stranici pronađite koji autori pišu ljubav na 27. Sajmu i na koje će se sve načine upriličiti rasprava o ovoj važnoj temi. Pripremite se, organizirajte svoje vrijeme na Sajmu i vidimo se krajem studenog u Arena trikotaži i The Shipyard pub-u.