Premijerom singla i videa "Antifragilna", u petak 17. 3., Pi najavljuje novi studijski album "E.I."

Pi () je izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album "(časna lubanjska)", a koji je te godine uvrštavan na godišnje liste najboljih albuma u lokalnim i stranim medijima. Avangardna i jedinstvena od samih svojih početaka, glazbenu karijeru započela je prije više od 10 godina, i to akustično pod vlastitim imenom, te je objavila dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene.

Pi Lubanjice napokon najavljuju izlazak novog video spota u petak 17. 3., za pjesmu "Antifragilna" s nadolazećeg albuma "E.I. (Evgenia Institut)", u izdanju PDV-a. Još 2020. godine izbacivanjem singla i video spota za pjesmu "Mali android", Pi je počela davati prve naznake stvaranja novog uratka, a sada najavljujući novi video spot za pjesmu "Antifragilna" to i potvrđuje!

Premijera spota zakazana je za petak, 17. 3. u 12:00 sati na linku --> https://www.youtube.com/watch?v=j317G2JfTJY

Kao i u dosadašnjem radu, Pi je zaslužna za snimanje, editiranje i produkciju svih pjesama samostalno (kako kaže, sve je nastalo na njenom laptopu), uz jedinu pomoć kod završnog miksa od strane dugogodišnjeg prijatelja i suradnika Ariana Vuice. Za master je zaslužan Filip Motovunski.

O novom singlu Pi kaže: "Antifragilna je personifikacija onog u nama što nas čini ranjivima te samim time čini sve snažnijima i rezilijentnima. Bez izlaganja i bivanja subjektom određenoj vrsti traume prezaštićeni smo i time preranjivi. Da bismo postali antifragilni, prvo moramo biti fragilni. Ovim albumom pričam priču o Evgeniji (znanstvenici koja da bi oživila svoju ljubav zaleđenu u krionici poduzima sve moguće korake kako bi je opet imala u svom životu, pritom se igrajući sa svim dosad poznatim znanstvenim dostignućima i putem otkriva nove). "

Spot je napravila Marta Stražičić (pirate sheep) koja je napravila već nekoliko video spotova za Pi (Mali android, Mračna šuma), a koji su redovno nagrađivani i prikazivani na festivalima kao što su Berlin Music Video Awards i Animafest. Spot je u potpunosti napravljen u Unreal Engine 5 programu te koristi 3D skeniranu glavu glazbenice Pi (Ivane Picek). Tea Stražičić kreirala je 3D Aliena, a Ana Stražičić ručno crtane likove koje vidimo u spotu, koje je animirao Sandro Toth.

Kroz sustavno istraživanje, glazbeni razvoj i osobnu znatiželju, ne prateći etablirane glazbene norme, postupno se transformirala u okultnu analogno-elektroničku vilu, dok je u međuvremenu sudjelovala u brojnim uspješnim projektima i suradnjama. Priroda, povratak primordijalnom, ljubav, spiritualizam i simbolizam su arhetipi kojima se redovito vraća, svaki put sve zrelije i originalnije, putujući s veselih i osunčanih predjela duše u mračne psihodelične zakutke uma.

Uz glazbu, izrazito puno truda ulaže u nesvakidašnje futurističke video spotove, koji potpuni kreativni smisao ostvaruju u pratnji njenih pjesama, zaposjedaju sva čula i gledatelju pružaju nezaboravno iskustvo, tematika novog albuma smještena je u ne tako daleku distopijsku budućnost i prati kreaciju znanstvenice Evgenije – stvaranje novog čovjeka.

Pi možete pronaći na:

https://www.instagram.com/pi_lubanjice/
https://www.youtube.com/@pi.lubanjice
https://www.facebook.com/pi.lubanjice
https://www.tiktok.com/@pi.lubanjice
https://open.spotify.com/artist/4TGbhiYSRyVHI0wdjIygIP