U petak, 27.1., izlazi singl “Pljuni na sistem / Čudna šuma" Discohernije

Discohernia je eklektičan spoj glazbenika kojeg čine Ivan Beuc, Stipe Božinović Mađor, Tomislav Grubišić i idejni začetnik Nedeljko Mikac Cak. Bend je lišen bilo kakvih klišeja i okova tako da svoju glazbu opisuju kao psihodelični noise, disco, funky, jazz, trance bez električne gitare, jer svega toga ima u tom fusionu bez šestožičanog instrumenta, ali s jednom četverožičanom, hrpom pedala i kawai i moog syntheva. Izbjegavanje čvrste strukture benda se vidi u kolaboracijama s različitim autorima.

U glazbenom smislu, radi se o propitivanju različitih stilova od elektronike, psihodelije do jazza na intrigantan način. Bend je nastao slučajno, a znamo da slučajnosti (ne) postoje, kad su se završavale pripreme za film Antonija Nuića "Život je truba", iako je prva ideja nastala još 1997. godine za potrebe filma "Mondo Bobo" Gorana Rušinovića.

Iza sebe imaju dva studijska albuma, "Bioparanoja" objavljen 2016. i "Promjena stanja" iz 2020. godine. U PDV izdanju (PDV064), sljedeći petak, 27.1., izlazi novi singl "Pljuni na sistem / Čudna šuma" koji će biti dostupan kao lathecut na 7" singlici i u digitalnom obliku na stream servisima.

"Čudna šuma" originalno je pjesma Yu grupe, čija je obrada objavljena na albumu "Svi za mnom!" Discipline kičme, nastala u suradnji s Tomfom (Tomislavom Vukelićem iz Kawasaki 3P-a), i posvećena je velikom Koji"Pljuni na sistem", nastala u suradnji s Kandžijom (Stjepkom Galovićem), autorska je kompozicija, reakcija na sve loše stvari koje nas okružuju, jedan usputni uzvik negodovanja koji treba ostati negdje zapisan u vremenu.

Bend kroz žestoke ritamske sekcije te psihodeliju kombinira trance, funky, jazz i disco relaksacije što na koncertima prelazi u nepredvidljivi spontani fusion. Svi članovi benda od ranije sviraju u drugim projektima i dobro su poznati na domaćoj sceni, a kroz svoj jedinstveni glazbeni stil Discohernia je jedinstvena pojava na našim prostorima.

"Pljuni na sistem / Čudna šuma" singl Discohernije od 27.1. bit će dostupan kao 7" lathecut u PDV prodavaonici ploča, u Međimurskoj 21, te na svim streaming servisima.

Discohernia linkovi
Instagram --> https://www.instagram.com/discohernia_official
Facebook --> https://www.facebook.com/Discohernia
YouTube --> https://www.youtube.com/@discohernia3564