Uz 7“ singlove i box, od danas je "Legariziraj Remixes" Banana Zvuka dostupan i na digitalnim servisima!

EP "Legaliziraj Remixes" Banana Zvuka službeno u prodaji od 4/20, na web stranicama izdavačke kuće PDV i PDV prodavaonici ploča. U suradnji s Aquarius Recordsom, izdanje je, u tradiciji reggae i sound system kulture, u prodaji kao set vinilnih singlice formata 7” u 2 različite varijante:

-  original + remix na 8 pojedinačnih 7” singlica, svakoj singlici pojedinačna cijena je 75 kuna
-  box s pet 7” singlica,  koji sadrži original + 8 remixeva, cijena boxa je 300 kuna

Ovo izdanje nije dostupno u distribuciji i dućanima, već isključivo u PDV prodavaonici ploča, putem PDV webshopa, Bandcamp stranica PDV-a i Banane Zvuka, te na njihovim live nastupima.

EP je od danas također dostupan i putem svih digitalnih servisa na linku --> https://bfan.link/legaliziraj

U trenutku kad iz cijelog svijeta stižu vijesti o potpunoj ili djelomičnoj legalizaciji kanabisa, a kad se i u Hrvatskoj sve više priča o novim zakonskim regulacijama uzgoja i konzumacije istog, društvo postaje svjesno svih prednosti ove biljke. U tom svjetlu, s ciljem podizanja svijesti o prednostima legalizacije, Banana Zvuk pojačani stalnim suradnicima, Popayem, Chakkom i Žanom Jakopačem, lansiraju treći singl s aktualnog albuma "Roba" pod nazivom "Legaliziraj".

Singl prati i osam remikseva koje su u različitim stilovima bass muzike za ovu priliku pripremili prijatelji i suradnici Banana Zvuka.

Banana Zvuk su splitski producentski, DJ i MC dvojac kojeg čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS), a bave se istraživanjem reggae, hip-hop, rap, dub,  drum’n’bass, dancehall, jungle i svih sličnih glazbenih žanrova temeljenih na plesno-melodioznoj podlozi. Od samih svojih početaka 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe promovirajući je kroz svoj jedinstven glazbeni izričaj, dajući joj dozu suvremenosti, i tako je još više približavaju široj publici. Prvi album Banana Zvuka "Split Banana", objavljen 2018., bio je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville, 2020. objavljuju kompilacijsko izdanje "Re-Shake!", te dobivaju nagradu Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj, a aktualni studijski album "Roba", na kojem se nalazi singl "Legaliziraj" koji je dobio i svojih 8 remikseva, objavljen je u drugoj polovici 2021. godine.