Novi Nulin "Album", nakon punih 30 godina od posljednjeg samostalnog izdanja, od danas je službeno vani!

Početkom rujna 2023. ekipa iz Nule snimila je materijal za novi, samostalni album, nakon punih 30 godina. Na istom mjestu, u podrumskoj prosotoriji za probe u Šibeniku, od milja zvanoj "Konobi", s istim akterima kao i za vrijeme snimanja "Pobjedimo laž" 1993.

Samom snimanju prethodilo je (opet) puno neočekivanih, i situacija za knjigu napisat, ali ishod je utoliko bio slađi, jer kao rezultat sada možda prvog puta u životu imaju snimku na kojoj se sve čuje kako treba.
 
 
Izdanje nosi simboličan naziv "Album", jer isti nosi retrospektivu unatrag 40 godina. Ima jednu preradu, i 2 obrade, ali dominantnu većinu pjesama čine stare nove, i nove, do sada nikad snimljene, ni objavljene pjesme. Polovica njih napravljena je polovicom 90-ih, a druga polovica u posljednjih godinu-dvije. Sveukupno 11 pjesama, u nešto manje od 40 minuta, prepoznatljivog "ravno-u-glavu", žestokog i tvrdokornog Nula punka, s tekstovima iz društvenih aktualnosti, koje rešetaju vokali Frua i Mitre.
 
"Album" je bio najavljen singlom Krvoproliće, pjesmom koja je i ujedno bila prva koju su napravili nakon cca 20 godina autorske pauze, a nastavilo se singlom Sidi doli, koji je dobio i prateći video, prvi benda ikad, da bi kampanja bila zaključena "Jebi se... ne možeš nam ništa" singlom.
 
U nadasve ugodnoj, i efektivnoj suradnji, snimanje, mix i produkciju potpisuje Ivan Jakić / Kut sobe, a za mastering albuma bio je zadužen producent i inženjer zvuka Petar Dundov / Neumatik studio.
 
Uz vinil, kao i posebno izdanje, u poznatom Nulinom stilu, sastavni dio "Albuma" je i popratna knjižica, ili booklet, od 28/A4 stranice, s ilustracijama, tekstovima, pojašnjenjima, kao i prijevodima. Ilustraciju za naslovnicu, kao i za jednu od skladbi s "Albuma", radio je naš poznati tattoo majstor Ninoslav Zelenović - Zele, a uz članove benda, kao posebni gosti, od kojih poneki uključuju suradnike iz prvih dana i sa prvih izdanja, ilustracije potpisuju umjetnici: Marko Balaban - Balki, Ruška Miljak - Rule, Marin Urbanc - Buncek, Marko Vojnić Gin.
 
 
Za dizajn front/back covera, zadužen je dugogodišnji prijatelj i zlata vrijedan designer domaće diskografije, Darko Kujundžić.
 
Nula - "Album" izlazi u izdanju PDV-a (PDV077), na sljedećim formatima:
- vinyl LP (+ booklet + download card + poster)
- Fanzine/Booklet (+ download card + poster)
- Digital
 
Za "Album" (PDV077) je još uvijek moguće uplatiti crowdfunding u nekoliko različitih perkova, uključujući različite bundle pakete, u kombinaciji s različitim vrstama majica (https://www.pdv.com.hr/hr/novosti/nula-pokrenula-crowdfunding-za-izdavanje-nove-ploce), a dok čekamo ploču da stigne za koji dan, "Album" poslušajte na svim streaming platformama (https://orcd.co/pdv077).