Svečana oproštaljka kluba Sirup uz trostruku vinilnu kompilaciju

Klub Sirup krenuo je s radom 1. siječnja 2009. godine, na adresi Donje Svetice 40 u Zagrebu. Vlasnici i pokretači kluba Sirup su slatki bračni par Sergej (aka Sergej Snooze), i Olga (aka Olja), umjetnička direktorica, uz svesrdnu pomoć Pytzeka i Felvera na poziciji bookera,  stručno savjetovanje Petra Dundova, te voditelja Kreše, Dije, Vinke i Frane.

Sirup je kao klub fokusiran na elektroničku produkciju, odveo zagrebački clubbing (i domaći općenito) na višu razinu, paralelno sa aktuelnim europskim i svjetskim trendovima. Nakon 4 godine na Sveticama (2009.-2013.), posljednje 3 godine (zaključno s 2016.), Sirup je funkcionirao u prostoru nekadašnjeg Paromlina, s Arsenom Pavešićem na poziciji voditelja kluba u posljednjih pola desetljeća rada na obje adrese, te suradnju s Pozitivnom ritmom u posljednjoj fazi.

Popis imena koja su nastupala kroz godine rada kluba je impozantan, osim domaće scene koja se u dobroj mjeri predstavljala, i profilirala, u programu su se redovno nalazila i gostovanja svjetski popularnih, kao i antologijskih imena kao što su npr.: Andrew Weatherhall, Fred P, Ivan Smagghe, Daniel Bell, James Holden, Jamie JonesJeniffer CardiniTechnasia, KiNK, Justin Martin, Legowelt, Terence Fixmer, Luke Slater, LuomoKenny Larkin, Juan McClean, Craig Richards, LoSoul, Mr C, Seth Troxler, Steffi, Efdemin, Miss FitzMoritz Von Oswald, Motor City Drum Ensemble, Dax J, Shed, Sonja MoonearB. Traits, The Analogue Cops,...

I kako svemu što je lijepo nekad dođe kraj, tako je došlo vrijeme i da se zauvijek pozdravimo s nasljeđem omiljenog kluba, kroz trostruku vinilnu kompilaciju producenata s domaće scene.

Kao urednici kompilacije, inicijativu su pokrenuli Jan Kinčl i Nenad Barić (aka Funk Guru), u izolacijsko doba aktualne pandemije početkom proljeća ove godine, dodatno motivirani posljedicama zagrebačkih potresa, što je rezultiralo s trostrukim albumom naziva: Sweet Sounds of Sirup - Healing Sounds of Zagreb Earthquakes 2020.

Kompilacijski album sadrži ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a kompletan popis izvođača objavit ćemo uskoro.

Posveta Sirupu objavit će se kroz seriju od 3 vinilna izdanja, u razdoblju od travnja do prosinca 2021. godine, popraćeno i digitalnim formatima (download/stream).

I to nije sve! Svi koju (pri)kupe sva 3 izdanja zavrjeđuju Box u koju ih mogu smjestiti, i na taj način kompletirati vizualno pakiranje izdanja, istovremeno zavrjeđujući i knjigu o Sirupu, koja će se moći nabaviti i kao posebno tiskano izdanje.

Objavljivanje prvog LP-a kompilacije planirano je za travanj 2021., najavni singl i prednarudžba početkom godine, a mjesec dana prije izdavanja bit će pokrenuta i crowdfunding kampanja, kako bi pomogla prikupiti sredstva za ovaj zahtijevan i ambiciozan projekt.

Stay tuned, support the scene & rave on!