Uskoro izlazi novi album grupe ABOP △ (aka Delta)

Tri godine nakon prvog izdanja, sad već rasprodanog istoimenog EP-a, ABOP nam donosi svoj prvi LP, pod nazivom △ (aka Delta). Materijal koji je nastajao posljednjih nekoliko godina i koji je u maniri DJ kulture više puta testiran pred publikom kako bi dobio svoj najbolji mogući oblik ugledat će svjetlo dana 30.11.2019. U izdanju uvijek vrijedne nezavisne diskografske kuće PDV pojavit će se na policama dućana u vinilnom i CD obliku, a bit će dostupno i digitalno izdanje na svim relevantnim streaming i download servisima. Na isti datum ABOP će premijerno predstaviti album △ u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik. Članovi benda bit će dostupni za intervjue i razgovor s prijateljima i fanovima, a ploča i CD moći će se kupiti po povoljnijim cijenama.

Event --> ABOP △ (aka Delta) release party @ Pločnik

Osim albuma ABOP će premijerno predstaviti i nastup ELEVEN-a. Radi se o samostalnom live actu ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića. Njegovu produkciju karakterizira zvuk electronice, IDM-a, electra i drugih žanrova elektroničke glazbe, a prvo izdanje željno se isčekuje. Levi je ostavio već duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales. Za kraj, ABOP će DJ pult prepustiti dobrom prijatelju Jerku Abramiću Jerkushu, lokalnom indikatoru kvalitete partya. Ako je Jerko tamo, budite sigurni da je party dobar, a vjerojatno i after.


ELEVEN / photo by Marcella Zanki

△ je najavljena 2018. s prvim spotom ABOP-a za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković i uz light dizajn bendovog light dizajnera Andrije Santre (Bamwise). Animirani stop-motion spot našao je svoje mjesto na brojnim festivalima animiranog filma i festivalima glazbenih spotova, a i sam ABOP je nastupio na Berlin Music Video Awards u lipnju 2019. Nakon EP-a iz 2016. i spektakularne promocije u Tvornici Kulture, ABOP se 2017. na krilima izdanja upustio u svoje prvo europsko putovanje. Do danas su skupili desetke tisuća kilomatara na europskim cestama, nastupali su u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj. U regiji je bend svirao na najvećim festivalima: EXIT Festival, Dimensions Festival, Ferragosto Jam, Terraneo Festival, ali i u brojnim klubovima gdje je atmosfera uvijek najintenzivnija.


Event --> ABOP  △ (aka Delta) release party @ Pločnik

ABOP čine dva bubnjara Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima. Kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov u Neumatik studiju.

abopmusic.com
facebook.com/abop
youtube.com/abop
soundcloud.com/abop
twitter.com/abop