DISCOHERNIA - Pljuni na sistem / Čudna šuma - Lathe Cut 7"

12,00 €

-+

Discohernia je domaći eklektičan spoj glazbenika, bend koji svira svašta, ali definitivno ne klišeje, a čine ga Ivan Beuc, Stipe Božinović Mađor, Tomislav Grubišić i idejni začetnik Nedjeljko Mikac Cak. U izdanju PDV-a (PDV064), vani je novi singl "Pljuni na sistem / Čudna šuma", dostupan kao lathe cut 7" u PDV prodavaonici ploča, u Međimurskoj 21, na --> https://www.pdv.com.hr/hr/artist/discohernia te na svim streaming servisima  -->  https://orcd.co/pdv064. Ovo izdanje nastalo je i posvećeno legendarnom Dušanu Kojiću - Koji iz Discipline kičme, uz nadu u njegov čim skoriji oporavak.

Prva stvar, "Pljuni na sistem", nastala u suradnji s Kandžijom (Stjepkom Galovićem), autorska je kompozicija, reakcija na sve loše stvari koje nas okružuju, jedan usputni uzvik negodovanja koji treba ostati negdje zapisan u vremenu.

S druge strane, "Čudna šuma", originalno je pjesma Yu Grupe, čija je obrada objavljena na albumu "Svi za mnom!" Discipline kičme, nastala u suradnji s Tomfom (Tomislavom Vukelićem iz Kawasaki 3P-a), i posvećena je Koji.Bend je lišen bilo kakvih klišeja i okova tako da svoju glazbu opisuju kao psihodelični noise, disco, funky, jazz, trance bez električne gitare, jer svega toga ima u tom fusionu bez šestožičanog instrumenta, ali s jednim četverožičanim, hrpom pedala i kawai i moog syntheva. Izbjegavanje čvrste strukture benda se vidi u kolaboracijama s različitim autorima. Svi članovi benda od ranije sviraju u drugim projektima i dobro su poznati na domaćoj sceni, a kroz svoj jedinstveni glazbeni stil Discohernia je jedinstvena pojava na našim prostorima.

U glazbenom smislu, radi se o propitivanju različitih stilova od elektronike, psihodelije do jazza na intrigantan način. Bend je nastao slučajno, a znamo da slučajnosti (ne) postoje, kad su se završavale pripreme za film Antonija Nuića “Život je truba”, iako je prva ideja nastala još 1997. godine za potrebe filma "Mondo Bobo" Gorana Rušinovića.

Iza sebe imaju dva studijska albuma, "Bioparanoja" objavljen 2016. i "Promjena stanja" iz 2020. godine.

Discohernia linkovi
Instagram --> https://www.instagram.com/discohernia_official
Facebook --> https://www.facebook.com/Discohernia
YouTube --> https://www.youtube.com/@discohernia3564