V/A - Hali Gali #2 - LP

25,00 €

-+

Krajem 2019. godine beogradski kolektiv Hali Gali svetu se predstavio kompilacijom sa devet novih pesama i krenuo u avanturu sa koncertima, festivalima i brojnim pratećim akcijama. Nepunih pet godina kasnije Hali Gali vraća se sa novim muzičkim izborom i presekom stanja jednog segmenta beogradske scene. Na Hali Gali #2 nalazi se deset bendova i deset novih pesama. Od učesnika na HG1 tu su Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, proto tip, Vizelj, Gazorpazorp, sv. Pseta i KOIKOI, a novi članovi kolektiva su Daze, Cactus Fields i Ubili su Batlera. Kompilacija je nastala u produkciji HG, Kišobrana i Pop depresije, a ploča je štampana u limitiranom tiražu od 300 primeraka (marbled yellow red).

01. Ubili su Batlera - Utorkom, ponekad 4:23
02. Sitzpinker - Tren sigurnosti 3:02
03. sv. Pseta - Ćuti, ćutaću i ja 3:43
04. Vizelj - Crna Magija 5:55
05. proto tip - Želje 3:40
06. Gazorpazorp - Proleće 3:34
07. Daze - A ti, da ti 3:46
08. Cactus Fields - Izgubljenima 2:46
09. Šajzerbiterlemon - Dok požar okružuje grad 3:50
10. KOIKOI - Putem mimoza 5:56

Snimatelj: Uroš Milkić | Down There Studio, NBG
Miks: Andrej Mladenović, Uroš Milkić, Goran Crevar i Veljko Milinković
Producent: Uroš Milkić
Master: Carl Saff
Artwork: Petar Micić

***

Za neka nova pokoljenja ovo bi, figurativno kazano, mogao biti prvi pravi adrenalinski rokenrol Hali gali osjećaj – da ih zalijepi za stolac dok ruke traže nešto čvrsto da se uhvate, jer ova vrsta rock uzbuđenja pripada stvarnosti, a ne prošlosti.
Ravno do dna, Zoran Stajčić

Kompilacija „Hali Gali #2“ nudi deset odličnih indie rock pjesama koje jednostavno tjeraju da „iskopate“ nešto više o svakom bendu i odlična je pozivnica za njihove koncerte. Svakako zavrjeđuje pažnju.
Nacional, Dubravko Jagatić

 

Diskografska produkcija se osipa, jer malo ko ima talenta, hrabrosti i potrebe da kaže nešto što traje duže od tri minuta. Izdanje kao što je ovo zato je pokazatelj da bar u muzičkom podzemlju grada postoji neki tračak nade, te da se bar tu još uvek živi punim srcem. U izvođenju bendova sa Hali Gali #2 kompilacije, rokenrol nam je još uvek neophodan da razgrne ovu silnu zagušljivost!
Vreme, Zorica Kojić i Dragan Ambrozić

Ovu ploču valja spakovati u neku od onih kapsula, da buduće generacije mogu da vide kako je to bilo biti mlad čovek u dvadesetim, sa one strane Beograda na vodi, huškanja na druge narode i opšte legalizovanog šabanizma, dok pokušavaš nemoguće, a to je da budeš mlad i da se zabaviš. U vremensku kapsulu, ili kao poruku u boci za spasavanje. Nešto od ta dva.

Danas, Miloš Dašić